De selectie is rond Anne?!

Ja! En ik ben heel blij en trots met het eindresultaat. Met veel genoegen kan ik melden dat we Frank Boute uit Moergestel aan het team hebben toegevoegd. Ik heb vroeger zelfs nog een jaar met Frank samengespeeld bij De Veluwe. Hij brengt als bijna vijftiger enorm veel ervaring en vechtlust met zich mee. Hij kampte de laatste jaren met de gevolgen van suikerziekte maar is de laatste maanden enorm afgevallen. En toen ik dat hoorde heb ik direct contact met hem opgenomen.

Hij heeft nog niet zo lang geleden nog weer op eerste divisie niveau gespeeld en is echt een aanwinst voor het team. Samen met Jan Tammenga brengt hij enorm veel ervaring mee. Voeg daarbij zijn mentaliteit en vechtlust waardoor er een goede balans ontstaat in het team. Ik heb er een goed gevoel over. Je spreekt dus met een tevreden man. Helemaal omdat hoofdsponsor Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland ook enthousiast reageerde op de nieuwe ontwikkelingen.

Je hebt nu dus maar liefst zes spelers beschikbaar voor het volgend seizoen.

Dat klopt helemaal, wat een brede selectie hé. Maar dat is wel een beetje een vertekend verhaal. De Spanjaard Xavier Peral begint in de maand september maar is daarna niet altijd meer inzetbaar. Dat heeft wel als voordeel dat we kunnen testen of hij echt een aanwinst voor het team kan worden. Het is de bedoeling dat Frank vanaf oktober met ons mee gaat spelen. En Shuo Han Men heeft bijvoorbeeld af en toe Europese verplichtingen waardoor ze niet mee kan doen. Maar voor haar ervaring is dat hartstikke goed.

En we hebben natuurlijk Peter Verweij en Pim van Schaik tot onze beschikking. Het is zeker de bedoeling dat iedereen speelminuten gaat krijgen. Pim kan wanneer hij een goede Top 12 speelt nog in aanmerking komen voor Europese wedstrijden. Hij bereikte onlangs de finale van een sterk bezet jeugdtoernooi in het Belgische Hasselt. Vorig jaar struikelde hij nog in de halve finale tegen een speler die getraind wordt door Wu Bin, een naam die je vast bekend voor komt. Maar als verliezend finalist keerde Pim met een goed gevoel terug naar Nederland.

Fleurtje Hoogeveen heeft onlangs ook internationale ervaring opgedaan in een zeslanden cadetten-jeugdtoernooi. Maar ze heeft inmiddels afscheid genomen van ons gezamenlijk damesteam. Eline Nieborg, voormalig speelster bij Argus uit Harkstede, neemt haar plaats in. Zij brengt veel ervaring en vechtlust met zich mee.

Hoe kijkt je tegen het nieuwe seizoen aan.

We moeten in de eerste seizoenshelft bij de eerste drie van in totaal zes ploegen zien te eindigen. Dan komen we na de winterstop in de promotiepoule, bestaande uit zes teams, terecht die in aanmerking komen voor promotie naar de eredivisie. De winnaar promoveert rechtstreeks, de nummer twee gaat de play-offs in.

Ik hoorde dat Hilversum zich voor volgend seizoen enorm versterkt heeft en misschien wel topfavoriet is voor het kampioenschap. Met Khatchanov, nog niet zo lang geleden goed voor een overwinningspercentage van 70, 80% in de eredivisie, en nog twee spelers met eredivisie-ervaring zullen ze hoge ogen gaan gooien. Ik ben overigens nog met Khatchanov bezig geweest om hem hier heen te halen maar hij was in mijn ogen veel te duur.

En nu met een goed gevoel de zomerstop in?

Dat klopt inderdaad. Ik ga er vanuit dat alle spelers in augustus afgetraind in de sporthal aan de Coendersweg zullen verschijnen. Shuo Han gaat in de zomer terug naar China en zal daar ongetwijfeld de nodige uren maken. Het is de bedoeling dat de trainingsintensiteit van Pim volgend seizoen behoorlijk opgeschroefd wordt naar een uurtje of tien in de week zodat ook hij zich nog beter kan ontwikkelen.

Met drie jonge en getalenteerde spelers en drie routiniers met veel ervaring en de juiste mentaliteit hebben we een prachtige mix weten samen te stellen. Ik ga dan ook met een lekker gevoel de wat rustiger tafeltennismaanden tegemoet. Tot eind augustus!