Met 8-2 winnen is een lekkere start Anne, en dat daags na je verjaardag. Dubbel gefeliciteerd dus!

Ja man, dat was nog eens een lekker verjaardagscadeautje. Met een Xavier die direct zijn eerste drie partijen wint plus de dubbel als lekkere slagroom op de taart. Ook Shuo Han was vanaf het begin scherp maar verloor helaas haar laatste partij tegen een groot talent van VVV Leidschendam.

Peter Verweij bewandelde de omgekeerde weg. Zijn tweede partij ging met 3-2 verloren nadat hij zich eerst nog teruggeknokt had van 0-2 naar 2-2. In zijn laatste wedstrijd kwam hij weer met 0-2 achter maar nu wist hij deze partij alsnog om te zetten naar een 3-2 winst. Daarmee kwamen we uit op 8-2. En dat bekt toch een stuk beter dan 7-3, helemaal met in de wetenschap dat we met 6-0 voor hebben gestaan. Waarbij aangetekend dient te worden dat het na vier partijen maar zo 2-2 had kunnen staan want twee vijfgamers pakten in ons voordeel uit….

Kon je het een beetje vinden met Xavier Peral?

Zeker weten, dat is een prima ventje hoor. Zeker top eerste divisie niveau met misschien nog wel eredivisiepotentie. Toen ik in de zomervakantie met hem aan het appen was, had ik er al een goed gevoel bij. En dat terwijl ik hem nog niet eens gezien of gesproken had. Dit bleek gelukkig ook in real-live het geval te zijn. Het is ook een echte teamplayer.

Ik heb het hele weekend met hem opgetrokken en dan leer je iemand direct kennen. Dit weekend komt hij op zaterdagmorgen aan. We gaan dan eerst een hapje eten en vervolgens vliegt hij ’s avonds na de wedstrijd om 21.45 uur terug naar Spanje. En dan maar hopen dat alle partijen al gespeeld zijn. Als kopman van het team is hij sowieso als eerste uitgespeeld dus dat moet lukken. En anders breng ik hem wel eerder weg.

Wat staat ons zaterdag te wachten?

Zaterdag moeten we uit naar Pecos in Oegstgeest. We spelen in dezelfde opstelling als in de eerste wedstrijd. Ik hoop direct in het begin van de competitie al een mooi gat te kunnen slaan naar de onderste drie teams. Pecos verloor hem zaterdag overigens met 7-3 van Tempo Team, de ploeg waar we volgende week tegen moeten. En De Veluwe deelde met 7-3 een tik uit aan Scylla 2 waardoor er nu al een scheiding ontstaat in de competitie. Het is voor ons zaak om tegen Pecos door te drukken.

De bond heeft weer plannen om de competitieopzet te wijzigen?

Ja, we gaan in hoofdlijnen weer eens terug naar een systeem wat we al eerder hebben gehad. Het wiel is weer eens opnieuw uitgevonden! Ik heb nog geen tijd en eigenlijk ook geen zin gehad het echt goed te lezen, maar de ellende kan weer zijn dat bij het terugbrengen van de Eredivisie van 8 naar 6 teams, promoverende teams weer eens worden tegengehouden. Wie weet wij wel, lachen toch!?!?

Vorig jaar heb ik nog plannen ingeleverd over een nieuwe competitieopzet. Maar daar werd tijdens een bespreking met de verenigingen en vertegenwoordigers van de NTTB niet of nauwelijks inhoudelijk op ingegaan. Toen was ik er eigenlijk wel klaar mee, het is een groot circus vol eigenbelang! Het enige argument tegen twee halfjaarlijkse competities zou zijn, dat ze in Oost-Europa en nog veel meer landen het niet doen……..

Een ander kardinaal punt: Ga ook in de lagere divisies terug naar zes of zeven partijen per wedstrijd in plaats van tien. Het is niet meer van deze tijd. Speel twee partijen maar eens goed, ipv drie met een hoop gezeur, frustraties en ongeconcentreerd gedoe!

Nu begint de wedstrijd om 16.00 uur en is vervolgens pas om 21.30 uur afgelopen. Zelfs ik heb moeite om niet in slaap te vallen. Helemaal met in de wetenschap dat de sportzaal aan de Coendersweg slechts mondjesmaat gevuld was. Dat moet anders hoor. Maar we spelen pas 29 september weer thuis, eerst maar eens een goed resultaat in de komende twee uitwedstrijden zien neer te zetten!