A perfect play, straight sets, kortom een ongelooflijke 10-0 Anne?!

Klopt helemaal en dat maak je eigenlijk maar zelden mee hé. Shuo Han was in haar laatste partij dan ook gebrand om het tiende punt binnen te slepen. Ze had eigenlijk in drie games moeten winnen, maar verloor enigszins ongelukkig de 2e en in de vierde werd ze overpowerd door Tim Gras: 2-2. Gelukkig is ze uitstekend coachbaar. Dus met wat meer effect- en plaatsingsvariatie sloeg ze met een fantastisch punt de 10-0 overwinning binnen.

Ze wist de dubbel ook makkelijk te winnen met onze Spaanse aanwinst Xavier. Een hartstikke leuke kerel man, die kan echt op eredivisieniveau mee. Voeg daarbij een strijdbare Peter Verweij die ook uitstekend op de coaching reageert en zeer gedreven traint en zo gek is deze ruime overwinning op Pecos uit Oegstgeest nog niet eens.

En nog een leuk feitje. Ook Pim van Schaik was deze uitwedstrijd aanwezig. Hij heeft de afgelopen weken hard getraind en mag sowieso zaterdag a.s. aan de bak en misschien ook de week erop want dan speelt Shuo Han met het damesteam van Heerlen internationale wedstrijden. Goed voor de ervaring over de grens!

De zaterdag zelf was een dolle boel?

Die vergelijking klopt wel aardig inderdaad. Ik stapte om 08.45 uur in Franeker in de auto om vervolgens via Groningen en Hoogeveen naar Schiphol te rijden. Daar pikten we Xavier op. De lunchvoorkeur ging vervolgens uit naar de Burgerking waarbij onze Spanjaard zelfs het slablaadje nog vakkundig tussen de burger weg peuterde. Je zou ook te veel vitamines binnenkrijgen….

Maar van dat tekort was in de wedstrijd niets te merken en dus kon ik hem mooi op tijd weer op Schiphol afleveren. Vervolgens tufte ik via Hoogeveen naar Groningen waar ik met Shuo Han de plaatselijk Mac binnenstapte. Ze praatte overigens honderduit in de auto, ze krijgt het Nederlands steeds beter onder de knie. Na de 2e fastfoodstop keerde ik om 23.45 uur, vijftien uur na vertrek, moe maar ook zeker voldaan weer terug in Franeker. 

Zaterdag wacht Tempo Team?

Zaterdag gaan we weer richting het westen inderdaad want Tempo Team heeft Amsterdam als thuisbasis. Tempo Team is ook uitstekend uit de startblokken geschoten en heeft met twee overwinningen op zak maar twee punten minder dan ons. Ook zij maken gebruik van een buitenlandse speler die op wedstrijddagen wordt binnengevlogen, in dit geval uit Engeland. Het is sowieso een sterk team met de nodige eredivisie-ervaring.

Vervolgens hebben we twee thuiswedstrijden en wel op 29 september en 6 oktober. Een van de tegenstanders is dan De Veluwe met de gebroeders Van Spanje en Paul Haldan in de gelederen. Een zeer geroutineerd team inderdaad en ze staan dan ook derde ondanks het feit dat ze nog maar een wedstrijd gespeeld hebben.

Peter Verweij gaat zaterdag coachen?

Dat klopt inderdaad. Wat automatisch inhoudt dat Xavier, Shuo Han en Pim onze eer hoog gaan houden. Dat geeft mij de gelegenheid om te verhuizen. Onze oude huis wordt eerst verhuurd, wij verkassen naar de overkant van de straat. Hopelijk keert daarna de rust weer wat terug..

Want het zijn enerverende tijden Bert. Maar af en toe zijn er ook geluk- en genietmomenten. Zo heb ik gisteren nog een lekker hapje gegeten aan het Paterswoldsemeer met hoofdsponsor Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland. Ook hij kan genieten van het feit dat er nu eindelijk een team staat. We kunnen voorlopig nog een keer genieten van Xavier Peral. Zijn plaats wordt daarna ingenomen door Frank Boute. Ik vind dat we op de goede weg zijn. Er staan mooie dingen te gebeuren in Middelstum…..