Een kleine kink in de kabel Anne?

Klein inderdaad maar gelukkig zeker niet onoverkomelijk. We leden tegen Tempo Team inderdaad met 6-4 onze eerste nederlaag van dit seizoen. Mede ingegeven door enige lange partijen in het begin. Onze Spanjaard Xavier was al wat onrustig door een overbelaste arm, maar onzekerheid over een te halen vliegtuig kwam zijn spel zeker niet ten goede. Hij verloor zijn eerste partij in deze competitie en de laatste wedstrijd heeft hij niet eens gespeeld want toen zat hij al in de taxi. Dit punt ging dus automatisch verloren.

Normaal zou het allemaal geen probleem geweest zijn en had hij eventueel bij ons in Franeker kunnen slapen maar wij waren aan het verhuizen. Peter zou als coach fungeren maar omdat Pim van Schaik door ziekte afwezig was, moest Peter en spelen en coachen en ook nog eens voor chauffeur spelen. Dit kwam zijn spel ook niet ten goede, hij won slechts een partij.

Gelukkig stak Shuo Han wel in grote vorm. Ze won van de voormalig Chinese subtopper Timina na met 2-0 achter te hebben gestaan en een matchpoint tegen. Ook de sterke Engelsman Scot bond ze aan de zegekar. Helaas ging de dubbel met Xavier verloren. Die was ook fysiek gezien niet helemaal topfit en twijfelde hevig of hij de dubbel wel moest spelen. Net toen Peter in wilde vallen besliste hij op het laatste moment om toch te spelen. Al met al een onrustige partij en hierdoor komt Tempo Team op gelijke hoogte met ons met 22 punten uit 3 wedstrijden.

Maar er is geen man overboord toch?

Nee hoor, zeker niet. Nummer drie De Veluwe verloor verrassend met 7-3 van Pecos. Pecos staat nu vierde en het gat naar de top 2 is al 12 punten. Onze drie spelers hebben het gewoon erg goed gedaan: Xavier scoorde 7 wedstrijdenpunten uit 8, Shuo Han 7 uit negen en Peter 6 uit 9. Xavier gaat zich nu dus eerst concentreren op zijn wedstrijden in Spanje, op hem kunnen we voorlopig geen beroep meer doen.

Zaterdag wacht Scylla 2?

Inderdaad, de ploeg uit Leiden met een paar jonge, talentvolle spelers. Ik verbaas me over het feit dat ze een aantal keren dik verloren hebben want wij hebben het doorgaans moeilijk tegen deze tegenstander. En we missen ook nog eens Shuo Han die Europees speelt met Heerlen in Denemarken. Wat automatisch inhoudt dat Peter en Pim spelen zaterdag. We moeten nog even kijken of Frank Boute zijn debuut bij ons kan maken want hij heeft last van zijn rug. Gelukkig kunnen we altijd in geval van nood nog een beroep doen op Jan Tammenga.

Hoe vergaat het de dames in de eerste divisie?

Zij hebben helaas geen goede start gemaakt en moeten vol aan de bak om bij de eerste drie te eindigen. Zoals je weet hebben we met de dames een samenwerkingsverband met Emmen waar kopvrouw Janine Grootjans vandaan komt. Zij begon sterk aan de competitie maar kent nu een mindere periode.

Overigens heb ik de laatste weken intensief getraind met een aantal jonge meiden zoals Fleur Hoogeveen en Lieke Greve. Zij deden nog niet zo lang geleden de nodige internationale ervaring op tijdens een sterk bezette toernooi in Duitsland. We proberen ze ook mentaal een stap te laten maken zodat ze op termijn door kunnen groeien naar de nationale top.

Moeten we zaterdag allemaal weer komen Anne?

Graag! Het was de vorige keer wel erg rustig in de zaal. We beginnen om 16.00 uur en de toegang is gratis. Volgende week spelen we ook weer thuis en wel tegen De Veluwe, de ploeg van de gebroeders Van Spanje en Paul Haldan. Dat is altijd een spectaculaire wedstrijd met vaak ook het nodige vocale vuurwerk. Dus mocht je zaterdag niet kunnen komen dan wacht je de week erop een prachtige herkansing…..