Gefeliciteerd met het koploperschap Anne!

Ja man, maar daar zag het eerst helemaal niet naar uit. We speelden zaterdag met Pim van Schaik, Jan Tammenga en Peter Verweij tegen Scylla uit Leiden. Pim moest na enige maanden afwezigheid duidelijk even weer op gang komen. Hij ging dan ook kansloos onderuit. Jan verloor van zijn angstgegner Boekkooi, waar hij in het degradatiejaar ook al twee keer van verloren had en Peter verloor zijn partij in vijf games. En dan sta je maar zo met 3-0 achter.

Ook in de dubbel met Jan en Peter ging het tot aan het einde van de derde game verre van crescendo. Ik trok mijn meest neutrale en relaxte gezicht maar dacht inwendig wel even van wat gebeurt hier?! Gelukkig bleven de mannen achter de tafel rustig en wisten ze toch het eerste wedstrijdpunt binnen te slepen. Daarna won Peter van Boekkooi waardoor we met een 3-2 achterstand gingen rusten. Vervolgens bond Jan hun zwakste speler aan zijn zegekar waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd.

Daarna speelde Pim een geweldige partij tegen Joost van Santen. Hij kwam met 9-5 voor in de 5e game maar wist zichzelf net niet te belonen. Vervolgens won Peter vrij eenvoudig zijn partij waarna Pim ons verraste met een afgetekende overwinning op Boekkooi. Dat was misschien wel de grootste winst van de afgelopen weken. Met goed blokspel en geplaatste ballen liet hij duidelijk zien het tafeltennissen nog niet verleerd te zijn. En daar heeft hij de laatste weken erg hard voor getraind.

Jan sleepte vervolgens de overwinning binnen door Van Santen te verslaan. 6-4 winst dus en omdat Tempo Team met 6-4 van De Veluwe verloor staan we nu dus alleen bovenaan en twee punten los.

Zaterdag komt nummer 3 De Veluwe naar Middelstum?

Dat klopt en dan kan het Middelstumer publiek zeer waarschijnlijk voor het eerst kennis maken met onze zesde speler, Frank Boute. Een zeer ervaren speler en een echte teamplayer. Het is echter nog even afwachten of hij zijn fysieke rugproblemen overwonnen heeft. Als dat zo is dan zal hij samen met de van internationale verplichtingen teruggekeerde Shuo Han en Peter de arena betreden. Ik denk dat De Veluwe aantreedt met het jonge talent Lode Hulshof en de oudgedienden Ron van Spanje en Paul Haldan. Dat zijn altijd mooie wedstrijden hoor.

Tevreden met de ontwikkelingen tot dusver?

Zeer tevreden. Xavier, Shuo Han en Peter hebben een goed gemiddelde weten te scoren in hun partijen tot dusver, Jan Tammenga wint bij zijn terugkeer direct twee van zijn drie partijen en Pim beloont zichzelf bijna met twee overwinningen. We zijn goed op weg om onze belangrijkste prioriteit, het eindigen bij de eerste drie in de najaarscompetitie, te verwezenlijken. De tweede prioriteit lijkt zaterdag te kunnen worden gehaald: Weten wat al onze spelers in hun mars hebben!

Hoe zat het zaterdag met de publieke belangstelling?

Dat viel mij niet tegen Bert. Ik denk dat zo’n dertig toeschouwers langs zijn geweest om een deel van de marathonpartij van 5,5 uur te bekijken. Gelukkig zijn ze bij de bond bezig met pilots om de partijen in te korten. Maar zaterdag wordt het zeker een interessante partij, van harte welkom dus. Aanvang 16:00 uur, de toegang is gratis!