Dat was toch even een tikje tegen De Veluwe Anne?

Dat klopt inderdaad, we waren gewoon alle vier niet top. Dit gaat dus over onze drie spelers en ik als coach. Voeg daarbij nog het feit dat Shuo Han ziek was en Jan Tammenga niet topfit en de nederlaag is ergens wel verklaarbaar.

En dan moeten we nog blij zijn dat Jaap van Spanje een slechte dag had en al zijn partijen verloor. Voor hetzelfde geldt had broer Ron gespeeld en dan waren we nog verder van huis geweest. Maar die had gelukkig internationale verplichtingen. Daartegenover stond een topdag voor Paul Haldon die tot dusver maar 20% van zijn partijen had gewonnen maar tegen ons alle punten pakte.

En Lode Hulshof had het ook op zijn heupen hé?

Ook dit 16-jarig talent liet zich niet van de wijs brengen en won al zijn partijen. En dat terwijl hij in het verleden regelmatig klop kreeg van onze Pim van Schaik. Pim begon in zijn eerste partij tegen hem ijzersterk en won de eerste game met 11-2. Om vervolgens de volgende drie games door concentratiedips te verliezen en alsnog het punt verspeelde. Nee, die Hulshof is zeker een speler om in de gaten te houden, hij ontwikkelt zich de laatste maanden razendsnel.

Tevreden over het optreden van Frank Boute?

Frank liet bij tijd en wijle prachtige punten zien maar heeft vier jaar niet meer op topniveau gespeeld en dat wreekt zich. Voeg daarbij dat hij nog steeds last heeft van zijn rug en het razend druk heeft met zijn assurantiekantoor. Het zal nog wel een tijdje duren voordat hij weer op topniveau is. Maar deze Brabander is wel iemand die het publiek op sleeptouw kan nemen en ook de interactie met de toeschouwers aan kan gaan en dat is voor de sfeer heel goed.

Zaterdag wacht weer een lastige tegenstander?

Zaterdag moeten we inderdaad uit naar de nummer vier VVV uit Leidschendam. Thuis wisten we hier met 8-2 van te winnen. Maar omdat ze zondag (!) wonnen tegen De Veluwe, beide ploegen speelden dus twee dagen achter elkaar, kruipt het veld weer aardig in elkaar. Waarbij aangetekend dient te worden dat De Veluwe maar met twee spelers op kwam dagen.

Het gat met VVV is halverwege nog maar zeven punten dus een goed resultaat is zeker nodig. Shuo Han speelt als ze weer fit is op zeker en Frank ook als zijn fysieke toestand het toelaat. Voor de derde plaats heb ik dus nog drie opties en dat wordt nog even puzzelen.

Verder nog nieuws Anne?

Na twee tropenmaanden kom ik hopelijk in wat rustiger vaarwateren. Ik zit nu ook lekker in de tuin van ons nieuwe huis te genieten. En die rustiger periode gaf mij maandag jl. ook de gelegenheid om naar een bijeenkomst van ‘Sport in Stad’ te gaan. Zij organiseren drie a vier keer per jaar in café De Wolthoorn in Groningen een bijeenkomst met gastsprekers en deze keer mochten broer Jan en ik onze zegje doen. De zaal reageerde enthousiast op onze verhalen en men beloofde om in het voorjaar met een bus vol supporters onze kant op te komen. Dat gaan ze ook zeker doen en dat zou voor ons natuurlijk een mooie opsteker zijn.

Maar we moeten ons eerst maar bij de eerste drie zien te slaan. Ik verwacht absoluut dat dit gaat gebeuren hoor, te beginnen zaterdag in Leidschendam. We babbelen volgende week wel even weer verder.