Dat was een nipte overwinning in Leidschendam Anne?

Bert, wat had deze partij buitengewoon beroerd af kunnen lopen! Allereerst wint Frank Boute zeer nipt tegen hun zwakste tegenstander. Hij werkte zelfs nog twee matchpoints weg en zijn eigen beslissende wedstrijdpunt was ronduit weergaloos. Met een oerkreet van jewelste gaf hij uiting aan zijn opluchting en ontlading.

Vervolgens moest Peter Verweij tegen zijn angstgegner Werff Thomas en die wilde hij nu juist in zijn eerste partij ontlopen. ‘Want als ik die direct verlies dan weet ik niet hoe het in de rest van de wedstrijden gaat’. Tafeltennissers zijn soms een raar slag volk, haha. Vervolgens komt hij inderdaad met 2-0 in games achter te staan. Maar door maar liefst vijf matchpoints weg te werken en de 3e game met 16-14 te winnen, trok hij uiteindelijk de partij naar zich toe. En zo stond het na een uur en drie kwartier spelen dus 0-2 waar we ook met 2-0 achter hadden kunnen staan…..

Daarna volgden drie lastige partijen?

Dat klopt inderdaad en die gingen alle drie verloren. Waaronder de dubbel die bij ons maar niet wil lopen. Daar zullen we de komende weken toch goed naar moeten kijken welke koppels samen het beste renderen. Shuo Han kon het net niet redden tegen Nolan Schultz en Thomas was gewoon te sterk voor Boute.

Gelukkig was daar Peter Verweij?

En dan sta je maar zo met 3-2 achter. Gelukkig wist Shuo Han haar volgende twee partijen te winnen en hetzelfde gold voor Peter Verweij. Vooral zijn laatste pot tegen Nolan Schultz was weergaloos. Als die partij in Middelstum gespeeld was dan hadden ook al die ‘zatte voetballers’ op de banken gestaan hoor. Het was een mentaal en technisch gezien perfecte partij tegen wat mij betreft een van de grootste talenten van Nederland. Want Nolan is nog maar 18 jaar.

En zo stond na 5,5 uur dus 4-6 op het scorebord tegen de nummer vier van de ranglijst. Die we nu dus op negen punten achterstand hebben gezet. Eigenlijk tien doordat we twee keer van ze gewonnen hebben. Zelf staan we tweede op twee punten achterstand van Tempo Team.

En dan rij je lekker naar huis toch?

Dat rijdt inderdaad een stuk lekkerder dan wanneer je bijvoorbeeld met 7-3 verloren had. Alvorens weg te rijden hebben we eerst in hun gezellige kantine nog een pompoensoep met saté weggewerkt. Sowieso alle lof voor deze sportieve tegenstander. En toen we langs de Arena reden, kwamen we er ook nog eens achter dat Nederland met 1-0 voorstond tegen Duitsland. Dat maakte de avond helemaal af.

Verder nog nieuws Anne?

Ik heb Peter maandag voor de training eerst nog even gecomplimenteerd met de drie punten. En we hadden nog een heuglijk feit te vieren want Janine Grootjans won ongeslagen een prestigieus toernooi waardoor ze zich nu zelfs A-speelster mag noemen. Ze versloeg vele tegenstanders die qua ranking een stuk hoger dan haar stonden en daar was ze zelf nog het meest beduusd over.

Wij hebben nu qua competitie eerst drie weken rust maar dat betekent wel flink trainen. Vrijdag reis ik naar Eindhoven om flink met Frank te sparren. Ik hoop dat hij de komende maanden nog stappen weet te maken. Pim van Schaik gaat de komende wedstrijden op zeker de nodig speelminuten maken, te beginnen in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Pecos uit Oegstgeest. Daar hebben we uit met 10-0 tegen gewonnen. Hopelijk zetten we op 3 november wederom een goede prestatie neer!