Dat ging zaterdag redelijk soepeltjes Anne?

Inderdaad, door de 7-3 winst op Pecos zijn we zo goed als zeker van de promotiepoule. Mede ingegeven door de overige uitslagen waardoor we nu 13 (eigenlijk 14 door het onderlinge resultaat) punten voor liggen op nummer vier VVV Leidschendam. Waarbij we zaterdag geluk hadden dat een van Pecos zijn spelers geblesseerd af moest haken. De invaller speelt doorgaans tweede klasse en maakte er een dagje uit van door eerst bij een vriend in Groningen langs te gaan om vervolgens net op tijd in Middelstum te arriveren. Dat waren dus drie zekere punten.

Wie stonden er achter de tafel?

We speelden weer met de PPS formatie waarbij Peter Verweij al zijn partijen wist te winnen en zowel youngsters Pim van Schaik en Shuo Han Men een partij verloren. Ook de dubbel ging in rook op, die loopt dus nog steeds niet. Maar Peter heeft de vorm zeker te pakken, dit was zijn tweede driepunter op rij. Ook na een onderbreking van drie weken stond hij er weer dus.

Shuo Han is ondanks haar Master winst nog steeds onzeker over haar spel. De trainingen op Papendal verlopen na een goede periode niet meer zo optimaal als eerder. En dit komt haar spel en zelfvertrouwen niet ten goede. Ik zou haar veel liever in Groningen zien trainen met een Peter, Pim maar ook Colin Rengers en Thomas Kuijer. Het niveau daar is goed en er wordt hard getraind. Maar dit is door les verplichtingen in Papendal geen optie.

Pim is gelukkig op de weg terug. Ik ben maandag en dinsdag twee keer drie uur met hem bezig geweest en het ziet ernaar uit dat hij een soort van vormcrisis heeft overwonnen. Hij verloor zaterdag helaas nog wel tegen Huiden waar hij een week eerder in de Masters nog van had gewonnen. Maar zijn overwinning tegen Yildizlar was vervolgens weer knap en afgetekend. Hij traint hard en is bezig met een inhaalslag.

Misschien is het ook nog wel even leuk om te vermelden dat Jan Tammenga ondanks de verjaardag van zijn zoon nog even langs kwam om de laatste wedstrijdjes en puntjes mee te pikken.

Zaterdag over een week komt Tempo Team langs?

Dat klopt en wel op zeventien november. Wij staan momenteel drie punten achter TT maar ik verwacht eigenlijk niet dat ze met hun sterkste opstelling onze kant op komen. Wij missen dan Shuo Han die Europacup verplichtingen heeft met Heerlen. Naast Peter en Pim zal dus of Jan of Frank Boute gaan spelen. Het belooft een interessante partij te worden. Zaterdag a.s. hebben we eerst weer een week rust.

En dan lonkt na de winterstop de promotieklasse…..

Inderdaad, en daar kijk ik met genoegen naar uit. Ik weet dat onze Spanjaard Xavier graag weer enige partijen mee wil spelen. Wanneer Pim de stijgende lijn weet door te zetten hebben we genoeg mogelijkheden. Ik ga binnenkort nog even met Frank om tafel om met hem te praten over zijn doelstellingen voor de tweede seizoenshelft. Hij brengt een stukje karakter en sfeer mee maar hij kan door omstandigheden helaas niet die trainingsarbeid verrichten die voor dit niveau nodig is. En dat moet eigenlijk anders.

Ik verwacht de tweede seizoenshelft sowieso meer toeschouwers dan nu. We spelen tegen minimaal gelijkwaardige tegenstanders dus spektakel is gegarandeerd. De doelstelling, ook op langere termijn, is nog steeds om naar de eredivisie te promoveren of in elk geval bovenin de 1e Divisie mee te draaien waarbij het team de potentie naar meer uitstraalt. Wat dat betreft heb je vanmiddag met een relaxte en tevreden coach gepraat….