We zijn in twee weken tijd 14punten rijker geworden Anne?

Dat klopt helemaal Bert en daarmee werd de Klimaatgroep°Stars gewoon 2de in de 1ste Divisie, poule B. De eerste doelstelling is met verve gehaald dus. Met uiteindelijk maar 2 punten achterstand op de winnaar, Tempo Team uit Amsterdam. De laatste twee wedstrijden speelden we uit, respectievelijk tegen Scylla in Leiden en daarna ging de reis naar Apeldoorn, naar De Veluwe om precies te zijn.

Scylla werd met 3-7 verslagen?

Jazeker en daar waren we getuige van de eerste driepunter van Pim van Schaik op eerste divisieniveau. Wat heeft dat ‘mannetje’ zich in de tweede seizoenshelft teruggeknokt zeg. Want in het begin stond hij niet eens in het basisteam. Maar zijn zelfvertrouwen is terug en dat merk je in alles. Het keihard trainen heeft dus zijn vruchten afgeworpen. Bijna had hij samen met Peter Verweij de dubbel ook nog gewonnen maar deze ging helaas in vijf games verloren.

Shuo Han Men en Peter verloren elk een partij waardoor het uiteindelijk 3-7 werd. En door dat resultaat waren we zeker van de promotiepoule! Een mooie bijkomstigheid inderdaad.

En vervolgens werd er revanche genomen tegen De Veluwe?

Precies, thuis hadden we immers een offday en verloren we met 3-7. Pim nam revanche tegen de jonge Lode Hulshof waar hij thuis nog dik van verloren had. Nu mepte hij hem met 3-0 van tafel. Uitblinker Peter Verweij pakte weer eens een driepunter waaronder een zeer gedecideerde 3-0 overwinning op nestor Paul Haldan. En warempel, zelfs de dubbel werd gewonnen.

Helaas speelt Shuo Han niet haar beste tafeltennis waardoor ze naar eigen zeggen momenteel zelfs verrast wordt door bepaalde tegenstanders. Ze traint op het ‘heilige’ Papendaal vrijwel alleen maar tegen leeftijdgenootjes waar ze makkelijk van wint. En dat komt haar niveau absoluut niet ten goede. Het wordt hoog tijd dat ik binnenkort samen met Gert naar Papendal ga om te kijken of dit ook anders kan.

En dus in februari aanwezig in de promotiepoule!

Ja, en daar kan ik mij zeer op verheugen. Favoriet zijn we zeker niet. Vanuit de andere poule heeft het sterke Hilversum zich geplaatst dat echter maar een punt meer had dan Victory uit Weesp. Ook Weste uit Wessen heeft zich geplaatst, daar speelden wij nog niet zo lang geleden tegen in de eredivisie. Het belooft een heel interessante competitie te worden en Gert en ik zullen er alles aan doen om weer meer toeschouwers naar de sporthal te krijgen.

In principe gaan we die competitie met dezelfde zes spelers in. Spelers die bewezen hebben te kunnen knokken en ook over een zekere mentale weerbaarheid beschikken. De onderlinge concurrentie is alleen maar groter geworden, mede door de sterke fase waar Peter en Pim zich nu in bevinden.

En verder?

Tja, en verder? Ontwikkelingen zijn er altijd! Want wat gebeurt er met de competitie? Het zal toch niet zo zijn dat de bond de promotieregeling zo maar halverwege het seizoen verandert waardoor het nog moeilijker wordt om de eredivisie te bereiken? Maar ik verbaas mij ondertussen nergens meer over.

En over de lengte van de partijen hebben we het al eerder gehad. Maar, eerst lonkt de kerstvakantie en met deelname aan de promotiepoule is het goed rusten. In januari Anne-lyseren we er weer lustig op los Bert. Maar binnenkort eerst maar weer even een hapje doen in Brouwers toch om de eerste seizoenshelft te evalueren?