We mogen weer Anne?!

Ja, gelukkig wel zeg. En wat een week hebben we achter de rug, in meerdere opzichten. Van Eindhoven naar Amsterdam, terug naar Groningen en zondag weer naar Nijmegen. Maar wel allemaal leuke dingen hoor die niet alleen energie kosten maar ook veel energie opleveren.

Zullen we bij de tafeltennisclinic beginnen?

Dat lijkt mij een strak plan want ik vond het een heel leuke avond met een goede publieke opkomst. Met behulp van onze jonge talenten Shuo Han Men en Pim van Schaik heb ik geprobeerd om mijn prikkelende stelling ‘Tafeltennis is de moeilijkste sport van de wereld’ kracht bij te zetten. En dit leverde heel leuke reacties op. Sportminnend Groningen was met Dick Heuvelman, Henk Elderman, Barend Beltman en Jack Suiveer ruimschoots aanwezig. Ook leuk dat sportwethouder Bé Schollema nog even de strijd aanging met Shuo Han.

Nee man, zulke avonden daar doe je het voor. Ook Harry Vaatstra was enthousiast en dat is altijd goed. Ik ga mij de komende maanden volop inzetten om nog meer grote sponsoren aan de club te binden zodat Klimaatgroep Holland er qua sponsoring niet meer alleen voor staat. De tijd is er rijp voor.

De wedstrijd tegen Tempo Team was een ware veldslag?

Het was ongelooflijk Bert. Een ware beproeving van exact zes uur. En nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat we net tekort kwamen: 6-4 verlies. Waar 5-5 misschien wel meer recht had gegeven aan deze heroïsche pot. Ik geef eerlijk toe dat ik hem vooraf best wel kneep. Want Tempo Team heeft echt een sterke selectie hoor. Ik had ook niet raar opgekeken wanneer we met 8-2 of 7-3 hadden verloren. Maar alle duels waren zo close, dat wil je niet weten. 10-0 voor Tempo Team of voor ons had net zo goed gekund, bij wijze van.

Wat was het jammer dat Peter Verweij zichzelf niet beter beloonde. Hij speelde griezelig goed maar haalde toch maar één wedstrijdpunt binnen. Tegen Yana Timina stond hij met 2-0 in games voor en met 8-3 in de 3e game. Toen trok deze ervaren tegenstandster alle registers open met de nodige tragiek en dramatiek tot gevolg. Maar daarmee wist ze Peter, die zelfs nog een matchpoint kreeg, wel te ontregelen. En de scheidsrechters zaten erbij, keken ernaar maar grepen niet in.

Shuo Han won twee van haar drie partijen maar is toch nog wat te grillig. Soms heeft ze last van concentratieverlies en dan moet ik alle zeilen bijzetten om haar er weer bij te trekken. Tegen de Engelse kopman Mark Smith had er meer ingezeten. De eerste twee games waren close en er lagen kansen. Daarna werd ze in de derde weggezet. Hier liet ze het zélf vanaf het eerste punt liggen. De teleurstelling van de eerste games, kon ze niet dealen. Dat tekende ook haar mentale situatie, niet écht top.

Blijft over Pim van Schaik die met Peter de dubbel wist te pakken na een 2-0 achterstand. Hij stond gewoon heel goed te spelen en had zeker nog een punt verdiend tegen het jonge talent Elwin Huiden maar wist een 2-1 voorsprong in games helaas niet te verzilveren. Dat had ons een verdiend gelijkspel op kunnen leveren. Maar ik ben zeer tevreden over het niveau wat de spelers zaterdag hebben laten zien.

En toen zondag naar Nijmegen?

Jazeker, want daar speelden een aantal pupillen van de talentgroep van STTG de halve finales van de Jeugd Meerkampen. Pim van Schaik, Liecke Greve, Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans plaatsten zich allen voor de Top-12 begin juni. Dat is toch een mooi succesje dat ze allen doorgaan en kunnen uitkijken naar een krachtmeting met de besten van het land in hun leeftijdsgroep.

Pim speelde tegen het jonge talent Milo de Boer, zoon van voormalig Nationaal Kampioen Michel, misschien wel zijn beste wedstrijd ooit: Hij slachtte deze jongeman af met gamestanden 11-2 en 11-3 en toonde zijn uitstekende vorm nogmaals aan. Hij was nog beter dan zaterdag, en dat was mooi meegenomen in een weekend Amsterdam en vervolgens weer naar Nijmegen………

En zaterdag wacht The Victory!

Ook weer een kraker van jewelste inderdaad tegen deze ploeg uit Weesp. Zij wisten met 6-4 van De Veluwe te winnen en hebben de Nederlands Kampioen Tafeltennis Ewout Oostlander in hun gelederen. Hij zal 3, 4 wedstrijden met The Victory meespelen in de tweede seizoenshelft, ik verwacht alleen niet dat hij tegen ons al meedoet. Maar het wordt sowieso vol gas spelen hoor.

We zitten in een hartstikke sterkte poule dus we zullen er alle wedstrijden moeten staan. In maart kunnen we weer beschikken over onze Spaanse topspeler Xavier Peral maar hij is er zaterdag nog niet bij. Ik hoop echt op een volle bak, we kunnen alle steun vanuit Middelstum en omstreken gebruiken. De wedstrijd begint om 16.00 uur en de toegang is als altijd gratis. Graag tot ziens!