Net geen overwinning tegen The Victory Anne?!

Nee, we hadden ons misschien nog meer kunnen belonen dan deze 5-5 einduitslag na vijf uur spelen. Met als absolute uitblinker Pim van Schaik die ons een week eerder ook al een zwaluw verschafte. Nu versloeg hij twee van de drie tegenstanders overtuigend met 3-0 en hij speelde ook nog eens een voorname rol in de gewonnen dubbel. Vorig jaar liep dit onderdeel voor geen meter, nu pakken we er al twee punten mee. De vele trainingsuren betalen zich hoe langer hoe meer uit bij Pim. Op (korte) termijn moet aansluiting bij de landelijke (sub)top zeker mogelijk zijn.

Alleen de Let Arthur Reinholds was een maatje te groot voor hem maar dat is dan ook een zeer professionele en geroutineerde speler vol met precisiewerk. Hij heeft ook een prachtige houding achter de tafel, inclusief een keiharde forehand. Maar goed, ook van zulke tegenstanders kan Pim weer leren.

Peter Verweij pakte naast de dubbel slechts één punt en dat was te weinig. Hij is nog steeds in bloedvorm maar dit wist hij niet in concrete wedstrijdpunten om te zetten. Vooral in de partij tegen Rademaker had er meer ingezeten. Deze Rademaker had het toch al op zijn heupen want hij wist Shuo Han Men ook te verslaan met precisiewerk. Eerder verloor ook zij van Reinholds waardoor we uiteindelijk dus op 5-5 bleven steken.

Met als gevolg een vierde plaats op de ranglijst?

Inderdaad, met maar twee punten achterstand op onze eerste twee tegenstanders The Victory en Tempo Team die gedeeld tweede staan met elf uit twee. Met een beetje meer geluk hadden wij gewoon op die tweede plaats kunnen staan. De plek die, als de regels niet tussentijds veranderd worden, gewoon recht geeft op promotie-degradatiewedstrijden. En dan spelen we nog niet eens met onze sterkste opstelling want Xavier Peral heeft nog niet gespeeld en is van eredivisie-niveau. Hij zal zijn kunsten in maart bij ons vertonen.

Man, als je toch ziet wat voor teams er in deze Eerste Divisie A spelen en met wat voor spelers, dat is niet te zuinig hoor. Al met al is dit een hele mooie competitie waarin wij nog heel goed meedoen. Mochten wij tegen koploper Hilversum ook nog enige punten mee sprokkelen dan liggen er misschien dit jaar nog kansen op meer.

Hilversum is jullie volgende tegenstander?

Dat klopt, op zaterdag 23 februari moeten we naar ze toe. Ze zijn met veertien punten uit twee wedstrijden en dus twee ruime overwinningen de terechte koploper. Met in hun gelederen het ijzersterke duo Cosmin Stan en Martin Khatchanov die bijna al hun individuele partijen wisten te winnen. Daar Peter op wintersport is, krijgt Jan Tammenga dus weer de gelegenheid om zijn kunsten te vertonen. Ik ben heel benieuwd waartoe deze oude vechtjas nog in staat is.

Zaterdag 9 maart wacht vervolgens De Veluwe?

De Veluwe inderdaad, het team van de gebroeders Van Spanje en Paul Haldan. Ik verwacht dat we dan ook gebruik kunnen maken van Xavier, dat belooft weer een heel interessante wedstrijd te worden. Noteer deze datum dus alvast in de agenda, aanvang 16.00 uur. Het begin was er zaterdag jl. met voor de pauze een dikke dertig toeschouwers. Iets wat we als vereniging zeer kunnen waarderen.