We kunnen alleen nog maar omhoogkijken Anne?

Ha, dat is een licht cynische opmerking waar ik toch smakelijk om kan lachen. Maar het klopt wel, door de 9-1 nederlaag tegen Proactief Hilversum staan we stijf onderaan. Maar we wanhopen niet hoor. Ik ben tevreden over de ontwikkelingen en we zullen ongetwijfeld nog stijgen op de ranglijst.

Over de tegenstander van twee weken geleden, heb je nog wel het een en ander aan te merken niet?

Jazeker, wat heb ik mij zitten te ergeren. En ik niet alleen, ik krijg van andere verenigingen bijval. Waarbij ik dan weer denk, trek je muil dan zelf ook eens open. Want nu denken de mensen ‘daar heb je die Vlieg weer’.We waren erop voorbereid, maar het nonchalante en respectloze gedrag van drie man in het team van Hilversum werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds irritanter.

Khatchanov en Cosmin Stan zijn prima spelers maar ogen achter de tafel ongeïnspireerd en onverschillig.En dan was er nog een reservespeler die er bij zat te ginnegappen. Eigenlijk vind ik het zeer teleurstellend dat deze flapdrollen nog een podium krijgen: Het waren ooit talenten, maar duidelijk is geworden waarom ze er niets mee hebben gedaan. Nu gedroegen ze zich als gearriveerde, verwende sterren waardoor ze tijdens de 5,5 uur durende wedstrijd de tafeltennissport een beetje belachelijk zaten te maken.

En de enige die er wat aan kan doen, geeft niet thuis. Het is triest dat hun op zich aardige coach er niets mee doet. En ook jammer dat de scheidsrechters er niets van zeiden dus moest ik mij weer laten gelden. Echt, die gasten trainen niet of nauwelijks bij de club, komen pas twintig minuten voor de wedstrijd aanzetten en zijn na die tijd zo weer vertrokken. Maar met hun kwaliteiten gaan ze het vast redden hoor om deze poule te winnen. Maar of het een verrijking is voor de eredivisie…..

Jan Tammenga speelde weer als vanouds?

Ja man, wat was hij top. Maar ook hij begon zich op den duur aan de tegenstanders te ergeren. Als hij nou gewoon zijn drie partijen had gewonnen, en dat zat erin, dan had hij op een sportieve manier revanche kunnen nemen. Nu bleef het bij één schamel puntje. Ook nog eens onze enige wedstrijdpunt.

En dat was jammer want ook Pim van Schaik stond goed te spelen en had maar zo een of twee wedstrijdpunten kunnen maken. Shuo Han Men had hier nog een puntje aan toe kunnen voegen maar zit zeker niet in de beste fase van haar carrière. Iets wat ook op het NK goed te zien was want ze kwam als regerend kampioen nu niet verder dan de kwartfinales. Ze was ook wat ziekjes en zit niet lekker in haar vel. Zaterdag aanstaande krijgt ze dan ook rust. Snel Nederlandse worden (er zitten weer testen aan te komen) en op een hoger niveau gaan trainen, dan komt het zeker goed met haar!

Maar zaterdag wacht De Veluwe?

Zaterdag komen de gebroeders Van Spanje en Paul Haldan weer langs inderdaad. De nummer vijf van de competitie die slechts twee punten meer heeft dan ons. En wij kunnen zaterdag beschikken over onze Spaanse vriend Xavier Peral die samen met zijn vriendin twee nachten bij Maria en mij in Franeker komt logeren. Vorig jaar maakte hij een ijzersterke indruk, ik ben benieuwd hoe het met zijn huidige vorm gesteld is.

Hij wordt in deze match terzijde gestaan door Peter Verweij, terug van zijn wintersportvakantie, en Pim uiteraard. Een ruime overwinning is zeer gewenst, dan sluipen we maar zo de middenmoot weer in.

En verder?

En verder ben ik achter de schermen met van alles en nog wat bezig. Zo kunnen we vanaf juni niet meer trainen aan de Singelweg in Groningen en dus ben ik zoek naar een geschikte trainingsaccommodatie. Die heb ik misschien al wel gevonden in De Wijert. Een prachtige sportzaal maar ook prijzig inderdaad. En dus moet ik op zoek naar extra gelden om onze ambities te kunnen waarborgen. En dat is iets waar ik mij de komende maanden hard voor in ga zetten. De energie is er zeker, ondanks het feit dat ik af en toe wel eens op twee gedachten hink. We moeten de komende twee jaar vol aan de bak om aansluiting bij de landelijke top te krijgen.

Maar eerst wacht ons zaterdag De Veluwe. Uiteraard wordt uw support heel erg gewaardeerd. De wedstrijd begint als vanouds om 16.00 uur in de sporthal aan de Coendersweg. De toegang is als altijd gratis. Graag tot ziens!