Deze 4-6 nederlaag zag ik niet aankomen Anne!

Nee, ik ben er ook van geschrokken. Zeker van het begin. Voor hetzelfde geld hadden we met 0-4 achtergestaan. Over de eerste drie competitiewedstrijden heb je me regelmatig horen zeggen dat er meer in gezeten had. Maar deze wedstrijd hadden we net zo goed met 3-7 of 2-8 kunnen verliezen. Vooral Paul Haldan speelde fantastisch, hij won al zijn drie partijen en dat op 53-jarige leeftijd. Ik heb hem maar ook Ron van Spanje, die ook met zijn laatste seizoen bezig is, gecomplimenteerd met hun spel. Ze speelden zeer slim en vasthoudend.

Xavier begon allerbelabberdst?

Die werd in zijn eerste partij tegen Paul met 3-0 weggeblazen inderdaad. En ook tegen de jonge Lode Hulshof kwam hij met 2-0 achter te staan. Toen heb ik zijn Spaanse temperament maar eens aangesproken. In de 5e game liet hij een 8-1 voorsprong nog glippen naar 9-8 achter maar met twee geweldige punten sleepte hij het wedstrijdpunt binnen. Gelukkig is hij goed coachbaar waardoor hij vervolgens ook van Ron van Spanje won.

Maar hij heeft zeker punten die hij moet verbeteren. Top-eredivisieniveau is het zeker nog niet. Op de terugweg naar Amsterdam heb ik het daarover met hem gehad. Ook over een Jan Tammenga overigens die het vermogen heeft om zich onder een hoge druk vandaan te spelen door zijn spel te variëren en tijdig een tandje bij te zetten. Even kreeg ik bij Xavier dezelfde gevoelens als bij onze Pool van een seizoen eerder die uiteindelijk niets extra bracht maar gelukkig wist Peral de bakens tijdig te verzetten. We zullen zien hoe hij het in zijn volgende twee partijen voor ons gaat doen.

Peter Verweij wist ook twee partijen binnen te slepen?

Dat klopt inderdaad maar hij kwam tegen Ron van Spanje wel met 2-0 achter te staan. Als hij die partij had verloren dan was het dus echt 0-4 geweest. Helaas ging de dubbel met Pim van Schaik verloren. Pim was iets te gretig en wilde zich voor Paul Haldon, Technisch Directeur bij de NTTB, te zeer bewijzen wat averechtswerkte. Voorhem geen wedstrijdpunten helaas.

En dan sta je maar zo negen punten achter op nummer twee Tempo-Team?

Terwijl we juist in die partij tegen de Amsterdammers goede kansen hadden om de wedstrijd te winnen. Ik geef de moed dan ook niet te snel op, er zijn nog zestig punten te vergeven. Om te beginnen tien in het Limburgse Wessem die maar drie punten meer hebben dan ons.

Shuo Han Men, helaas niet in topvorm verkerend, Peter en Pim moeten zaterdag voor ons de punten binnenhalen. Ik zou ze graag wat onverschrokkener zien. Kijk, we zijn in deze poule de underdog en dus zul je vol voor elk punt moeten gaan, anders red je het niet. En dat is iets wat ik nogal eens mis. Niet direct in de frustratiehoek kruipen als het niet lukt maar karakter en vechtlust laten zien, dat is de juiste spirit.

De publieke belangstelling was wel redelijk zaterdag?

Ja, dat begint met zo’n veertig, vijftig toeschouwers verdeeld over de avond ergens op te lijken. Waarbij we het heel leuk vonden dat sponsor Klaas Oomkens met zijn partner Elly de hele partij van vijf uur hebben zitten te kijken. Als nu ook al onze leden nog eens de verbinding met het eerste gaan leggen, dan ga je al snel richting de zestig toeschouwers en die zie ik elders in het land helaas niet.

Succes zaterdag Anne!

Dankjewel, ik gooi de handdoek voor dit seizoen nog niet in de ring. Een week later, zaterdag 23 maart, spelen we overigens thuis tegen Tempo-Team. Dat is weer een heel aantrekkelijke wedstrijd om langs te komen. Graag tot ziens!