De eerste zege is binnen Anne?

Inderdaad, en dat nog wel in een uitwedstrijd tegen The Victory uit Weesp: 4-6. Toegegeven, de tegenstander speelde niet in de sterkste opstelling maar je moet dan nog wel zien te winnen. Zeker met in het achterhoofd dat het zelfvertrouwen door een aantal forse nederlagen broos geworden is. Peter Verweij en Shuo Han Men wisten twee partijen te winnen waardoor hun ranking weer wat opgekrikt kon worden. Pim van Schaik won ook een partij en met de dubbel sleepten we het zesde punt binnen. Pim speelt sowieso in het dubbel, in tegenstelling tot zijn enkelverhaal, een zeer positieve rol, terwijl hij tot voor kort niet eens opgesteld werd in dit werk…….

Een week werd eerder thuis met 2-8 verloren?

Tegen Tempo-Team Amsterdam inderdaad. Dat team is zeker in de tweede seizoenshelft toch een maatje te groot gebleken, maar in de onderlinge duels waren we er heel erg dichtbij! Waarbij het ook positief was te constateren dat ondanks de mindere resultaten toch een mannetje of veertig, vijftig aan toeschouwers de sporthal wisten te vinden. Peter en Pim pakten een punt. De coaching lag in deze wedstrijd bij Jan Tammenga en Gert Stulp die elk vijf partijen voor hun rekening namen. Beide mannen waren tevreden over de prestaties van het team, er werd zeker niet slecht gespeeld.

Jij hebt even gas teruggenomen Anne?

Ja, man. Slaapgebrek, wat privébeslommeringen, interne strubbelingen in de trainingsgroep, veel reiskilometers door onder andere de nodige trainingen in het hele land, het brak mij hoe langer hoe meer op. En dan valt het niet mee om ook nog partijen met een lengte van vijf, zes uur te moeten coachen. Vandaar dat ik beide mannen gevraagd heb, of ze de honneurs waar wilden nemen en dat deden ze met verve.

Wat mij betreft iets om volgend seizoen mee door te gaan. Echt, training geven is nog steeds mijn lust en mijn leven. Maar het hele (tafeltennis)wereldje eromheen gaat mij steeds meer tegenstaan. Soms denk ik wel eens, in wat voor wereld ben ik wel niet terechtgekomen. En dat is niet bevorderlijk wanneer je met opbouwende processen bezig bent. Maar goed, ik ben al lang blij dat ik mij af en toe nog druk kan maken. Dan is de beleving er in elk geval nog wel!

En dan komt zaterdag ook Proactief Hilversum nog eens langs?

Ja, dat vervelend ploegje inderdaad waar ik mij uit zo aan geërgerd heb. Wat zou het toch mooi zijn wanneer we daar tegen een goed resultaat weten neer te zetten. Het is overigens de laatste keer dit seizoen dat we gebruik gaan maken van de diensten van Xavier Peral. Daar wij toch geen rol van betekenis kunnen spelen wat betreft promotie heeft het geen zin om hem nog vaker hierheen te halen.

Het is ook een geren en gevlieg hoor, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen voor hem maar ook voor ons want hij blijft het weekend in Franeker en ik breng hem zondag terug naar het vliegveld. Hij kan zich nog een keer in de picture spelen met het oog op het volgend seizoen.

Hoe gaat die er uitzien?

We gaan door op de ingeslagen weg. Wat inhoudt dat we met Pim en Shuo Han twee jonge groeibriljanten hebben waar we mee door willen. Beiden zullen veel trainingsuren moeten maken om zich verder te ontwikkelen en top eerste divisieniveau te worden. Daar ligt voor volgend seizoen de uitdaging. Wat voor Shuo Han inhoudt dat ze Papendal moet verlaten. Ik heb haar veel liever in het Groningse en ben bezig met meer trainingsuren in een goede accommodatie.

Want we hebben een sterke trainingsgroep hoor met veel jeugdige talenten maar ook met een Colin Rengers, die op de maandag meetraint, Jaap van Tijum en Thomas Kuijer. Het niveau ligt hoog en in een gevarieerde trainingsgroep kunnen Pim en Shuo Han verder hun niveau opkrikken.

Maar eerst zaterdag nog?

Inderdaad! We starten om 16.00 uur in onze sporthal aan de Coendersweg. Het zou mooi zijn wanneer we weer veel support krijgen. Alvorens naar Sunsation te gaan, is het hier ook prima toeven. Geniet nog een keer van de kunsten van Xavier en wie weet kunnen we voor een stuntje zorgen. Wij hebben over twee weken weer contact, vlak voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.