Het aftellen is begonnen Anne?

Ja, zaterdag a.s. spelen we onze laatste (thuis)wedstrijd tegen onze Limburgse tafeltennisvrienden uit Wessem. De nummer drie van de ranglijst voor wie er ook niets meer op het spel staat. En dan zit deze catastrofaal verlopen tweede seizoenshelft er inderdaad op. Waar ik een maand geleden nog door diverse ontwikkelingen echt overwogen heb om het bijltje er bij neer te gooien, zijn er inmiddels mooie ontwikkelingen gaande maar daarover volgende week meer.

Dat houden we dan nog even te goed, eerst maar even naar de wedstrijden dan?

Ja, want twee week geleden speelden we tegen aanstormend kampioen Proactief. Je weet wel, die vervelende gastjes uit Hilversum. Ik heb alleen de wedstrijden tegen Nolan Schultz gecoacht. Voor de rest vier uur lang tegen de smoelwerken van die mannen aan te kijken, had ik geen zin in: Een van hen zit je alleen maar dom aan te staren…..

Ik had graag onze Spanjaard nog even aan het werk gezien maar door allerlei perikelen en vertragingen is hij in Spanje gebleven. We verloren dan ook kansloos met 10-0.

Een week later ging het niet veel beter?

Nee, we verloren met 8-2 tegen De Veluwe. Waarschijnlijk de laatste keer dat ik Paul Haldan en Ron van Spanje in competitieverband aan het werk heb gezien. Deze toppers van weleer zijn het nog steeds niet verleerd. Wel hadden we in Shuo Han Men een lichtpuntje in ons midden, zij won voor het eerst sinds lange tijd twee partijen. En dat na één training met de Chinese Duitser Chen Zhibin, dat wierp volgens eigen zeggen direct zijn vruchten af.

Echt, er is voor haar maar één optie wanneer ze bij ons wil slagen en dat is dat ze in Middelstum en Groningen gaat trainen. Alleen bij speciale gelegenheden kan ze dan naar Papendal. Peter Verweij verloor helaas al zijn partijen, hetzelfde gold voor Pim van Schaik die mentaal een flinke tik gekregen heeft waardoor twee vijfsetters in de laatste games verloren gingen na met 2-1 voor te hebben gestaan. Ook voor hem nog een wedstrijd en dan de HAVO examens in om vervolgens volgend seizoen na een rustpauze weer fris en volle bak de zaal in te gaan.

Je klinkt vrij relaxt?

Dat ben ik ook. Eigenlijk ben ik in een paar week tijd van de hel in de hemel beland. Ik kan er nu nog niet al te veel over zeggen maar binnenkort praat ik je helemaal bij en dan heb ik nog een mooie primeur voor jou. Ik denk dat we volgend jaar een goed verhaal hebben naar onze (potentiële) sponsoren toe, het plaatje klopt helemaal! Zelf wil ik het qua coaching van de wedstrijden ook anders gaan doen en anderen die het misschien wel veel beter kunnen dan ik, er meer bij gaan betrekken.

De focus komt dan nog meer op de training te liggen. Gisteren had ik nog een mooie sessie in Haaften bij Zaltbommel. Onderweg terug praatte een lyrische Maria mij bij over de geweldige prestatie van Ajax. Dat is toch weer een opsteker hoor, zeker na enige beroerde weken. Dan kun je ook zien hoe snel het sentiment om kan slaan.

Zaterdag nog een keer vlammen?

Wie weet Bert. Wel nemen we dan sowieso afscheid van Peter Verweij die de Klimaatgroep°Stars verruilt voor Buitenpost die het momenteel heel goed doen in de 2e Divisie. Eenieder die nog een afscheidsbiertje wil komen drinken is uiteraard van harte welkom. Sunsation is immers toch afgelopen. Volgende week bellen we weer Bert en knallen we zeer opmerkelijk nieuws de digitale ether in!