Hoe is het Anne?

Onverminderd druk Bert. Ik ben laatst aan het rekenen geslagen en tot de conclusie gekomen dat ik jaarlijks zo’n 75.000 km rijd in de auto. Hoofdzakelijk trainingskilometers en hiermee heb ik het nog steeds hartstikke druk. Ik heb mij dan ook voorgenomen om minder te gaan coachen. Tijdens thuiswedstrijden probeer ik er zo veel mogelijk te zijn maar het coachwerk bij uitwedstrijden moeten de mannen onderling regelen. Maar dat mag geen probleem zijn hoor.

Sowieso probeer ik er qua tafeltennis wat relaxter in te staan. Het training geven vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen maar ik hanteer nu ook de filosofie dat het resultaat uiteindelijk uit de speler zelf moet komen. Ik reik van alles aan maar het is aan hen wat ze er mee doen. En zaterdag begint inderdaad de competitie al weer. Ik heb er wel weer zin in maar ben er in Oegstgeest niet bij.

Wie gaan voor de KlimaatgroepStars de wedstrijden spelen?

Allereerst is Colin Rengers weer teruggekeerd na enige jaren bij Smash Hattem op eredivisieniveau te hebben gespeeld. Met nog meer ervaring en een HBO-diploma op zak zal hij zal samen met de van Itass DTK’70 overgekomen Nathan van der Lee de kar moeten trekken. Laatstgenoemde kan helaas door drukke werkzaamheden (hij is horlogereparateur, geen alledaags beroep inderdaad) vooral in de eerste wedstrijden niet altijd aanwezig zijn. Gelukkig is Jan Tammenga op en top fit en gemotiveerd. Hij traint tegenwoordig soms zelfs drie keer per week en beschikt uiteraard nog steeds over zijn bekende (wedstrijd)mentaliteit. Youngster Pim van Schaik krijgt ook de nodige wedstrijdminuten toebedeeld. Hij kan nu ook meer trainen omdat school dit jaar op een lager pitje staat.

Shuo Han Men is dus bij ons team vertrokken. Daar is in de afgelopen maanden genoeg over gezegd en geschreven. Mijn uitgangspunt was (veel) vaker trainen in Groningen/Middelstum, zoals ik vorig seizoen al een paar keer heb aangegeven. Shuo Han bleef echter liever in Papendal. Dat was het begin van een kloof die steeds groter werd en waar we op den duur niet meer uit kwamen. Ook niet vanwege een dreigend vertrek van haar moeder uit Groningen. (Wat maar de vraag is of dat ook echt gebeurt, wij hebben dat niet gehoord toen we er waren bij de bespreking).

We zullen het in de eerste seizoenshelft dus met deze vier mannen moeten doen. En daar is helemaal niets mis mee hoor, het zijn prima kerels. We moeten bij de eerste drie eindigen om door te kunnen dringen tot de promotiepoule en dat zie ik ook wel gebeuren.

Kun je iets over de tegenstanders zeggen?

Zaterdag a.s. spelen we eerst een uitwedstrijd tegen Pecos in Oegstgeest. Colin, Pim en Jan zullen spelen en Jan neemt ook de coachingsrol op zich. Pecos zat vorig jaar tijdens de najaarscompetitie ook bij ons in, toen wisten we beide wedstrijden te winnen. De tafeltennisliefhebbers in Middelstum kunnen hun helden volgende week weer aan het werk zien. Zij spelen dan een lastige wedstrijd tegen het Amsterdamse US. Het aanvangstijdstip is als altijd 16.00 uur.

Verder moeten we tegen Tempo Team 2. Tegen hun eerste team hadden we het vorig jaar heel lastig, zij zijn dan ook gepromoveerd naar de eredivisie. Verder treffen we Scyedam uit Schiedam, ook geen onbekende tegenstander. Dat laatste telt niet voor TOGB, internet leert ons dat ze uit Berkel en Rodendijs afkomstig zijn….

Er valt ook nog leuk sponsornieuws te noteren?

Ja, want het is ons als sponsorcommissie gelukt om een aantal ‘centrecourtsponsoren’ te strikken wiens reclamebord een opvallende plaats in de sporthal krijgt. De sponsorcommissie bestaat overigens uit Dick Zwart en Peter Dijkstra. Laatstgenoemde is in de plaats gekomen van Tamme Beenes. Zelf heb ik dankzij allerlei trainingen ook zo mijn contacten.

Met Kollo Holding, elektricien Folkert de Jong en Jaap Kruizinga die met Preventief Veiligheidsdiensten een eigen beveiligingsbedrijf heeft, resulteerde dit in een drietal nieuwe sponsoren die elk een mooi bedrag in de club pompen. Voor ons ook noodzakelijk om de begroting op een hoger niveau te krijgen zodat we ons eventueel in de winterstop kunnen versterken mocht dat nodig zijn. Want we streven nog steeds naar een snelle terugkeer in de eredivisie. Op de achtergrond ben ik dan ook met nog enige bedrijven bezig, hierover later meer.

Tot slot nog even een vooruitblik naar volgende week. Want de wedstrijdballen bij de eerste thuiswedstrijd worden namelijk aangeboden door Harold en Sander Walraven van Hotel Gemeentehuis Bedum! Hartelijk dank hiervoor en graag tot ziens.