Zocht je troost op het station Anne?
Tja, het klopt dat ik je zonet even vergeten was toen er op het station spontaan een meisje op de piano stond te spelen. Altijd leuk die onverwachte dingen in het leven?! Hoewel de 6-0 nederlaag tegen Salamander er best wel inklapte. Dat is wel een tikkeltje te veel hoor. Ik zou een 4-2 verlies beter kunnen verklaren en analyseren. Maar we staan inderdaad weer met beide beentjes op de vloer, dat is zeker…

Tja, hoe kan zoiets? Vorige week hadden we het nog over scorebordjournalistiek. Salamander stond één na laatste en bij winst zouden we koploper zijn. Toch hadden zowel Gert als ik op een verlies gerekend! Beide zelfs op een 5-1 nederlaag! Dat is omdat ze voor het eerst in de sterkste opstelling speelden, met een veel sterkere Hergelink dan hun nummer vier, die geloof ik nog niets had gewonnen. Voeg daarbij het feit dat onze mannen nog nooit een partij hadden gewonnen tegen de mannen van Salamander.

Van onderschatting was dan ook geen sprake. Wel van verrast worden door het niveau van zijn tegenstander (Kamil) en door niet de vorm hebben, plus geen aanscherping van Colin. De Salamanders gaat zeker hogerop komen nu, als ze in deze opstelling blijven spelen. Om echt een kans te maken op de eerste vier, moet er fris gespeeld worden, dat was nu niet het geval. Dat is wel waar aan gewerkt moet worden.

Dus verrast waren twee man in elk geval niet, wel dat het te dik werd. Jan was eigenlijk de enige die zijn niveau haalde maar ook dat was niet toereikend. We staan na deze smadelijke nederlaag nog derde maar kunnen onze borst weer natmaken voor de rest van het seizoen.

Gelukkig bezorgde Arnoud Meijer ons nog een mooi lichtpuntje. Wat heet, hij zorgde voor een sensationeel resultaat! Door in Leiden de B-Meerkampen te winnen, treedt hij toe tot een select groepje A-Spelers die Nederland rijk is. En dat met in het achterhoofd dat hij door zijn baan als docent niet super veel kan trainen.

Zaterdag wacht het inhaalduel tegen Smash ’70 uit Hattem?
Ja, daar zouden we enige weken geleden al tegen spelen maar toen mankeerde er iets aan de nieuw aangelegde vloer. En dan kan het maar zo gebeuren dat je na drie thuiswedstrijden drie keer uit moet spelen. Maar het geeft ons wel de kans om direct weer revanche te nemen op deze collectieve offday. En het is ook een belangrijk duel hoor want wij staan als nummer drie maar één puntje boven hen.

En je weet dat we heel graag bij de eerste vier willen spelen want dan doe je mee om het kampioenschap in plaats van de degradatiepoule waarin we vorig seizoen zaten. Mentaal moeten we deze week stappen maken om deze mokerslag te verwerken.

Wat doe jij eigenlijk in de trein?
Ach man, dat is ook weer een verhaal hoor. Kamil wilde graag zondag i.p.v. maandag terug naar Polen en dan vlieg je dus vanaf Eindhoven. Maar dit weekend waren ze weer overal met het spoor bezig dus wanneer hij vanaf Leeuwarden op de trein zou stappen moest hij wel een keertje of vijf overstappen. En dus heeft mijn auto meegenomen want vanaf Groningen kon hij wel rechtstreeks in Eindhoven komen. Met als gevolg dat ik nu dus met de trein weer mijn auto op moet halen. Je moet er wat voor over hebben hé…..

Wil je verder nog iets kwijt?
Het was geen lekker weekend om het maar eens zacht uit te drukken want ook ons tweede verloor hun wedstrijd om de eerste plaats met 6-4 van Tempo Team. Met als gevolg dat ze in de wachtkamer plaats moeten nemen en waarschijnlijk nog een half jaar in de 3e Divisie moeten blijven. En dat is voor de ontwikkeling van onze jonge talenten niet goed.

Gelukkig wisten de dames wel te winnen en met 8-2 nog wel. Girlpower dus, hopelijk steken ze onze mannen hiermee aan. Want zij weten nu ongetwijfeld weer dat alleen bij 100% spel met alles wat vereist is, ze mee kunnen doen in het linkerrijtje….. Maar gelukkig word je door schade en schande wijs!