De eerste klap is uitgedeeld Anne?

Ja, mooi toch?! Een misschien wel verwachte overwinning tegen Pecos uit Oegstgeest maar je moet het in het begin direct wel even waarmaken. Alleen hun kopman Anthony Nader wist het ons lastig te maken. Hij won in vijf games van zowel Jan Tammenga als youngster Pim van Schaik die helaas een 2-1 voorsprong in games in rook zag opgaan. Gelukkig wist Colin wel van Nader te winnen maar ook in vijven.

Coach Tammenga had soms met open mond naar Colin zitten te kijken. Maar na vijf wereldballen volgen ook maar zo weer drie fouten. Te veel tijd in een rally leidt bij hem dan tot te veel opties en dan neemt hij niet altijd de juist beslissing. Het zou mooi zijn wanneer die wisselvalligheid er uit zou gaan. Maar hé, wat kan ik over hem zeggen wanneer hij gewoon zijn drie partijen plus de dubbel met Jan binnensleept?!

Jan pakte dus twee partijen en Pim één. Laatstgenoemde laat weer zien dat hij op dit niveau meekan maar moet op mentaal/tactisch gebied nog stappen maken. Hij heeft hierin met leermeester Jan een prachtig voorbeeld bij zich in het team.

Zaterdag wacht de eerste van drie thuiswedstrijden?

Ja, zaterdag a.s. kunnen we tegen US Amsterdam een mooi gat naar onderen slaan. US verloor hun eerste wedstrijd namelijk met 9-1 tegen TOGB uit Berkel en Rodendijs. Daar is oud Nederlands kampioen Michel de Boer neergestreken die al zijn partijen eenvoudig wist te winnen. In hetzelfde team speelt ook zijn zoon Milo die twee partijen binnensleepte. De sterke Tunesiër Hmam won de overige partijen en dat maakt dit team tot een heel gevaarlijke tegenstander.

Maar eerst dus US zaterdag. We spelen weer met hetzelfde trio als vorige week. De verwachting is dat Nathan van der Lee binnenkort aansluit en dus kan Middelstum op korte termijn kennismaken met deze klasbak met de nodige eredivisie-ervaring.

En hoe gaat het verder Anne?

Ik kan niet anders zeggen dan goed. Gisteren was mijn eerste vrije avond sinds tijden en kon ik mooi even genieten van Ajax. Dat die Derksen zo negatief was, daar kan ik niet bij hoor. Dan geniet ik meer van de talentengroep van ons. Van Timothy Wong bijvoorbeeld en Fleur Hoogeveen. Laatstgenoemde speelde vrijdag met de vrouwen mee, zaterdag met de junioren, zondag speelde ze kwalificatiewedstrijden in Amsterdam en maandag was ze al weer in Middelstum te trainen. Dat getuigt toch van karakter!

En ik ben nog steeds bezig om meer sponsors aan de club te binden. Misschien kan ik hierover volgende week meer positief nieuws vertellen.

Zaterdag nog aanwezig in Middelstum?

Ik hoop de opbouw van de zaal en het eerste gedeelte van de partij mee te kunnen pakken. Daarna wacht al weer een familiefeestje in Alkmaar. Goed voor de kilometers, zeg maar. Gelukkig kunnen we nestor Jan als playing captain weer inschakelen als coach. Wie weet tot zaterdag tegen US 1, aanvang 16.00 uur! De wedstrijdballen worden aangeboden door Hotel ’t Gemeentehuis uit Bedum maar dat wist je al.