Koploper Anne?!

Ja, man. Lekker hoor! En dat na een strijd van 6,5 uur tegen de studenten van US uit Amsterdam. En gespeeld nog wel zonder officiële scheidsrechters, dat was ook weer wat. Daardoor konden die studenten af en toe oeverloos debatteren over een nieuwe strategie, echter zonder het gewenste resultaat.

Toen Jan Tammenga na een kwartier pas de eerste game van de wedstrijd pakte, zei ik al gekscherend tegen Pim van Schaik: ‘Als ik vanavond om 22.30 uur Alkmaar uitrijd dan zijn jullie nog aan het spelen.’ Ze lachten me uit maar ik heb wel gelijk gekregen. Gelukkig kon ik vanuit Middelstum na een 2-0 voorsprong in wedstrijdpunten en een 2-0 voorsprong in games van Pim in de auto stappen….

Pim was ‘Man of the Match’?

Als Colin Rengers dat zegt dan zal dat zeker zo zijn. Colin baalde enorm van één verloren wedstrijd maar ik zie dat als een klein vlekje en smetje op een verder prima teamprestatie. Waarbij ook de dubbel in vijf games verloren ging. Pim scoorde echter een hattrick waarbij hij zelfs in een partij met 2-1 en 9-5 achterstond en dat alsnog wist om te buigen. Dat is altijd goed voor het zelfvertrouwen natuurlijk en dat straalde hij de afgelopen dagen (zondag, maandag én dinsdag) ook uit op de trainingen. Mooi dat hij de hele wedstrijd zijn concentratie vast wist te houden. Maar hé, het verhaal van de zwaluw en de zomer is bekend toch?

Jan speelt ook als herboren. Een sabbatical van enige maanden plus het feit dat hij nu zowel op de donderdagavond als op zijn vrije vrijdagmorgen kan trainen, betaalt zich direct uit met vijf overwinningen in zes partijen. Nee, qua teamspirit zit het wel snor hoor en de jongens coachen elkaar nu ook onderling. Dat vind ik ook een goede ontwikkeling.

Zaterdag volgt een interessante partij.

Dat klopt en we spelen wederom thuis net als volgende week. Dat is eigenlijk ook weer wat, drie thuiswedstrijden achter elkaar. Én vlak voordat de competitie begon, had de NTTB nog een verrassing voor ons in petto. Want beide nummers een van de 1e divisie in de najaarscompetitie spelen sowieso aan het eind van het seizoen nog een wedstrijd tegen elkaar. De winnaar hiervan mag het opnemen tegen de nummer zeven van de eredivisie waardoor promotie naar de hoogste klasse van Nederland kan worden afgedwongen.

Een mooi gegeven, dat echter niet voor extra druk gaat zorgen hoor. Wij moeten er gewoon zorg voor dragen dat we alle tien partijen binnen de wedstrijd optimaal presteren en het maximale eruit halen. Dat mag je sowieso van dit team verwachten dus we zien wel waar dit eindigt. We doen ons best om ons bij de eerste drie in deze competitie te tafeltennissen en mochten we uiteindelijk bovenaan staan dan is dat mooi meegenomen.

Zaterdag spelen we overigens tegen Tempo Team 2, ook uit Amsterdam. Vorig jaar speelden we tegen hun eerste team dat nu in de eredivisie speelt. Tempo Team 2 wist zaterdag verrassend gelijk te spelen tegen titelkandidaat TOGB waardoor ze weer aansluiting hebben gevonden bij de top drie!

En waarom zou iedereen zaterdag massaal naar de sportzaal aan de Coendersweg moeten komen?

Ha, dat laat zich raden. Want zaterdag maakt voor het eerst dit seizoen Nathan van der Lee zijn opwachting. Iemand die de afgelopen maanden weinig tijd heeft gehad om te trainen maar waarvan wij verwachten dat hij na twee trainingen op de vrijdag en op de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd er toch gewoon staat. Hij speelt met zoveel gevoel en rust, dat is een lust om naar te kijken.

En nog een leuk feitje voor zaterdag. De wedstrijdballen worden namelijk aangeboden door Dick Zwart van de gelijknamige Glazenwasbedrijf uit Middelstum. Dick is ook een enthousiast lid van de sponsorcommissie, samen met Peter Dijkstra. Genoeg ingrediënten dus om zaterdag nog een gedeelte van de partij mee te pikken! We beginnen om 16.00 uur en zien wel wanneer de lichten uiteindelijk uit kunnen…..