Dat was toch even een domper Anne?

Ja, misschien wel. Maar ik heb mij nog even laten bijpraten door speler/coach Tammenga. Het is nu 8-2 geworden maar het maximale dat er in zat was een 6-4 nederlaag. Michel de Boer en de in Parijs wonende Hmam van koploper TGOB waren gewoon een klasse apart. Beide acteren zeker op eredivisieniveau, de Tunesiër misschien nog wel hoger. Waarbij Colin Rengers het De Boer sr. (zijn zoon speelde niet mee afgelopen weekend) wederom heel moeilijk maakte. Hij overpowerde de blokker helemaal maar helaas met een 2-0 voorsprong in games en een 6-3 voorsprong in de 3e game kon hij niet de trekker overhalen. Een lullig balletje dat net verkeerd viel, deed deze partij kantelen.

Helaas kon onze man in vorm, Pim van Schaik, het in al zijn partijen zaterdag niet bolwerken. Nu zat er toch wat meer spanning op en dat maakt het dan misschien toch weer wat lastiger. Gelukkig wisten Colin en Jan wel te winnen van hun zwakste speler. Waarbij aangetekend dient te worden dat dit volgens mij de laatste keer is dat Hmam dit jaar mee kon doen bij TOGB terwijl wij nu wekelijks de beschikking hebben over Nathan van der Lee. De achterstand op de koploper bedraagt 9 punten maar we geven ons nog niet gewonnen hoor! Geen stress dus bij ons, er is nog geen man overboord.

Maar op zich vind ik dat er niets mis mee is, met de constructie van TOGB. Een oudgediende die twee jonge talenten aanstuurt en daarbij af en toe als club een buitenlandse topper in laten vliegen om de ambities kracht bij te zetten. Daar heeft de hele competitie baat bij. Westa uit Wessem doet het op dezelfde manier. Misschien dat we hen in het voorjaar treffen.

Zaterdag wacht Scyedam al weer?

Ik bedoel maar, we moeten er in Schiedam tegen de gedeeld nummer 3 direct weer staan. Scyedam staat nu samen met Tempo Team 2 op 3 punten afstand van ons. Gelukkig kunnen we zaterdag dus met Nathan aantreden waardoor Jan, als hij meegaat tenminste, zich kan concentreren op de coachrol. Jan begon de eerste twee wedstrijden uitstekend maar een gebrek aan wedstrijdritme breekt hem nu op. In het voorjaar heeft hij immers slechts een keer met ons eerste team meegedaan.

Onze voornaamste doelstelling was en is bij de eerste drie te eindigen en hier moet zaterdag kracht bij gezet worden. Dan krijgen we in het voorjaar een prachtige competitie in de schoot geworpen. En hierbij is het goed om te weten dat Nathan dan volledig beschikbaar is.

Verder nog iets Anne?

Misschien is het nog leuk om te vermelden dat dit weekend op zondag de B-meerkampen plaatsvonden. Colin werd daarbij eerste door zijn partij tegen Pim nipt in vijf games te winnen. Pim won verder al zijn wedstrijden waardoor beide mannen 1 en 2 werden en doorgaan naar de halve finales. De uiteindelijke winnaar promoveert naar de A-meerkamp en daar wordt ook de kwalificatie voor het NK afgedwongen.

En volgende week zit ik een weekje in Duitsland om bij te tanken. Niets mis mee want het is druk genoeg. Dat we de komende maand een tweewekelijkse praatsessie inbouwen vind ik dan ook prima. Tot over twee weken dus!