Hoe beviel het vrije weekje Anne?

Eh, wel zo goed dat ik hem nu al weer vergeten ben. Je kent het wel, zodra je een voet op de Nederlandse bodem zet, word je direct door de dagelijkse gang van zaken opgeslokt. Daarbij heb ik ook nog eens last van mijn rug gekregen. Dat heeft als nadeel dat ik zelf niet meer kan sporten maar als voordeel dat ik nu tijd heb om potentiële sponsoren te benaderen. En daar ga ik dus vandaag en morgen mee aan de gang want het team zit in een mooi proces!

Coachloos met 2-8 gewonnen van de nummer 3?!

Ja, de jongens kunnen het zelf ook heel goed. Dat blijkt want ook Jan Tammenga was niet mee om het team te coachen. Maar er staat nu ook een mooi ploegje hoor, moet ik zeggen. Die teamspirit is een verademing, we hebben het de laatste jaren heel anders meegemaakt. Soms heb je dan ook weinig te vertellen eigenlijk, je spreekt met een tevreden trainer. Waarbij het nu mooi is dat ik Colin Rengers alle credits mag geven want hij won al zijn partijen overtuigend en pakte met Nathan van der Lee ook nog eens de dubbel. Hij traint hard en je merkt dat hij zijn topniveau weer begint te naderen. Wat mij betreft komen de interessante ambities weer naar boven drijven….

Verrassend was de eerste nederlaag van Nathan tegen de jonge Thomas Baart. Diezelfde Baart werd door Pim van Schaik in de eerste twee games met twee keer 11-1 aan gort geslagen. Kenmerkend voor zijn vooruitgang is, dat hij met enige regelmaat met erg veel druk en foutloos kan spelen. Toch moest hij nog diep gaan want hij won de partij uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game. Hij verloor alleen na een mooi gevecht met 3-1 van de kopman van Scyedam, de zeer geroutineerde Smajic. En dan win je hem dus gewoon met 8-2 van een sterke tegenstander hoor. Een tegenstander waar we thuis niet verder tegen kwamen dan 5-5.

De jacht op de koploper is ingezet!

Ja, dat klopt wel. Kijk, plaatsing bij de eerste drie mag geen probleem meer zijn. Zeker niet met twee eredivisiewaardige spelers in de gelederen. Maar koploper TOGB kwam niet verder dan een 6-4 overwinning op de nummer 5 Pecos uit Oegstgeest waardoor we twee punten zijn ingelopen. En dat is na de 8-2 oorwassing tegen ze heel belangrijk.

Want zoals je weet speelt de nummer 1 van de najaarscompetitie tegen de nummer 1 van de voorjaarscompetitie en de winnaar hiervan mag de nummer 7 van de eredivisie uitdagen. We proberen stapje voor stapje de achterstand van 7 punten in te halen.

Zaterdag 9 november wacht Pecos?

Klopt en dan spelen we weer thuis tegen de tegenstander waar we uit met 3-7 van hebben gewonnen. Eens kijken of we weer een beetje in kunnen lopen. Maar we hebben nog een week en in de tussentijd trainen we gewoon lekker hard door. Ik zeg het nogmaals Bert, we zijn bezig met een proces en daarbij is de scherpte en ambitieniveau van de trainingen (plus de hoeveelheid uiteraard!!) heel belangrijk.

Maar je hebt gelijk door te zeggen dat vorig jaar de najaarsreeks ook heel voorspoedig ging en vervolgens verliep de voorjaarsreeks zeer teleurstellend. En dus moeten we gefocust blijven, elke training en wedstrijd weer. Wij spreken elkaar over twee weken, eens kijken hoe de vlag er dan bij hangt. Ik ga potentiële sponsoren bellen!