De eerste doelstelling van dit seizoen is gehaald Anne?

Met vlag en wimpel Bert. Want door een ruime 9-1 overwinning op US in Amsterdam is de voorsprong op nummer 4 Scyedam opgelopen naar 18 punten met nog maar 2 wedstrijden te gaan. Net als tegen TOGB deed ook nu hun kopman Tycho Dekkers niet mee en dat scheelt een slok op een borrel. Geen flauw idee waarom niet maar het kan ook ingegeven zijn doordat voor de meeste ploegen de strijd al wel gestreden is. Ik zag dat alleen Pim van Schaik zijn openingspartij verloor tegen Dylan Plett in 3 games. Hij herpakte zich daarna knap in vijven tegen Pieter Danes. De familie Danes komt oorspronkelijk uit Delfzijl en ik heb in de zeventiger jaren tegen Danes sr. nog mooie partijen gespeeld. Zowel Nathan van der Lee als Colin Rengers deden in het enkel- en dubbelspel goede zaken waardoor ze met hun drieën coachloos in 4,5 uur tijd de klus met 9-1 klaarden in Amsterdam.

Maar TOGB haalde ook uit?

Helaas schieten we er weinig mee op want TOGB zette nummer 3 Tempo Team gedecideerd met 8-2 opzij. TT miste hun kopman Ilias Faraj en mede daardoor wonnen vader en zoon De Boer al hun partijen. Een hattrick dus voor Milo die volgens mij nog maar 16, 17 jaar is maar zich wel een snelle leerling toont. We zijn wel een punt ingelopen maar een achterstand van 7 punten goedmaken in 2 partijen is zo goed als onmogelijk.

Zaterdag weer naar Amsterdam?

Ja, want nu mogen wij tegen Tempo Team 2 spelen met dezelfde 3 spelers als afgelopen zaterdag. We hebben een prima team hoor, dus ik zie ook deze partij met vertrouwen tegemoet. TOGB speelt overigens nog een lastige wedstrijd in Schiedam tegen Scyedam en daarna wacht dus op zaterdag 30 november de kraker Klimaatgroep°Stars tegen TOGB. Uit verloren we die wedstrijd met 8-2, daar moet wat rechtgezet worden……

En je eigen weekend Anne?

Onverminderd druk Bert. Vrijdag was daar eerst vanuit Middelstum een training in Zwolle, daarna naar Franeker, waarna een begrafenis afgewisseld werd door nog een verjaardagsfeestje bij Harry Vaatstra in Groningen. Ik lag om half twee in bed en om half zes ging het wekkertje alweer voor een bezoek aan Eindhoven. Een dag later deed ik het Gelderse Beuningen aan om voor SportEurope en mijn eigen tokootje TT Promotions, tafeltennisspulletjes aan de man te brengen. Dat was weer een goeie voor de kilometers! Dus Maxje, Michael en een prachtige verrassende tennisfinale in Londen alleen via de radio gevolgd helaas….

En verder…..

Het 2e team speelde in de degradatiepoule van de Noordelijke 1e Divisie zijn eerste wedstrijd tegen De Treffers Klazienaveen, tegenwoordig het 1e team van deze vermaarde vereniging. Door twee zeges van Talo Tamminga en Richard Roossien werden er 4 punten behaald, tegenover 6 van de tegenstander, dus een verlies van 6-4. De derde man Ruud Peters kon best meekomen in de eerste games, maar werd overmand door de spanning, die bij onze sport nu eenmaal vreselijk greep op je kan krijgen. Met als gevolg dat hij zonder winst bleef. Achter de schermen zijn we met leuke dingen bezig, wie weet kan ik je daar binnenkort over bijpraten. Maar eerst morgen met de reeds genoemde Harry om tafel! Tot volgende week maar weer…..