Zag ik jou nu ook al op televisie Anne?

Haha, ik moet natuurlijk even aan mijn bekendheidquotum werken hé en dan is zo’n optreden bij RTV Noord natuurlijk niet verkeerd. En dat nog wel samen met Jack Suiveer die vorige week met Abiant Lycurgus een bomvolle Martiniplaza op zijn kop zette met het volleyballen door Europees met 3-0 te winnen. Een mooie setting natuurlijk om even over topsport in Groningen te praten en de promotie ervan.

Die Jack die doet het goed hoor met de sponsoring en weet de mensen met ijzeren discipline te motiveren en te enthousiasmeren. Die kant moeten we bij ons ook op. Gelukkig gebeurt er qua sponsoring steeds meer. Zo wisten de Bedumers (!) Tamme Beenes en Piet Bergsma onlangs voor €1000,- aan wandsponsorborden te verkopen. Geweldig toch wanneer mensen zo met de club bezig zijn. Zelf wil ik binnenkort ook nog wat grotere bedrijven benaderen met de vraag of ze ons willen sponsoren…..

Zaterdag jl. 3-3 tegen Smash’70?

Ja, en eigenlijk vond ik dat een onverwachte en mentale opsteker na het echec van een week er voor. De voorbereidingen waren verre van optimaal. Colin zat midden in een drukke tentamenweek en moet dan keuzes maken. We hadden ook nog even een clash van te voren want ik vond hem niet helemaal scherp maar gelukkig zaten we al vrij snel weer op een lijn. Het mooie aan Colin is dat hij dergelijke conflictsituaties in positieve zin weet om te buigen want hij speelde tegen Michel de Boer misschien wel zijn beste wedstrijd van het jaar.

Deze wedstrijd ging nipt met 11-9 verloren in de laatste beslissende game. Colin stond tegen de voormalig Nederlandse kampioen zelfs nog met 9-7 voor in deze game. Gert Stulp sprak over bloedstollende en lange rally’s. Het dubbeltje viel dus net de verkeerde kant op anders hadden we deze wedstrijd ook nog gewonnen.

Gelukkig pakte Colin wel één partij en hetzelfde gold voor Kamil en Arnoud. Kamil was ook weer een verhaal op zich. Die kwam er vrijdagmorgen om 10.00 uur achter dat zijn geplande vlucht vervroegd was en dat leverde natuurlijk weer de nodige stress op. Jan Tammenga zijn grootste inbreng van het weekend was dat hij hem zaterdagmorgen via Dortmund met de trein naar Zwolle en uiteindelijk Hattem loodste waar hij enige uren voor aanvang van de partij arriveerde. Een verre van optimale voorbereiding natuurlijk.

En Arnoud overtrof zichzelf weer eens door te winnen van Martijn de Vries. In de twaalf wedstrijden die hij eerder tegen deze angstgegner speelde had hij nog nooit een game van hem gewonnen en nu pakt hij zelfs de partij! Ik heb videobeelden van deze wedstrijd gezien en zag hem ijzersterk verdedigen. Maar aanvallend valt nog steeds winst te behalen vandaar dat we dit weekend dubbel aan de bak gaan met de trainingen. Mooi hoor, om te zien hoe hij zich ontwikkelt!

Zondag de derby?

Dat klopt inderdaad, we moeten naar Klazienaveen. Itass/DTK is gedeeld koploper van de eredivisie dus dat belooft weer een spannende en prachtige wedstrijd te worden! Klazienaveen heeft ook weer een oud Nederlands kampioen in zijn gelederen. Het gaat om Barry Wijers die dit seizoen in goede doen is. Het zou heel mooi zijn wanneer een van onze spelers een puntje van hem af kan sprokkelen.

Man, het is bovenin super spannend. Wij staan nu derde maar het verschil met nummer zes bedraagt slechts 4 punten. En laat dat nu net Salamanders zijn die zaterdag 19 november naar Middelstum komen! Na de 6-0 nederlaag die we onlangs tegen ze leden, hebben we met hen nog wel een appeltje te schillen. Misschien iets om alvast in uw agenda te noteren: 19 november dus, aanvang 16.00 uur!

Wil je verder nog iets kwijt?

We hebben al weer het nodige besproken hé. Misschien nog leuk om te vermelden dat het tweede na een 8-2 overwinning tegen de nummer 3 op de ranglijst koploper Tempo Team tot op één punt is genaderd. En Tempo Team moet nog tegen Lochum, de nummer 3 dus. En ook chapeau voor de dames want onder leiding van een ontketende Yvette Gombert wisten ze met 6-4 van de koploper te winnen! De weg omhoog lijkt ingeslagen….