Zaterdag de dood of de gladiolen in Limburg Anne?

Tja, als het allemaal doorgaat is dat gezien de uitslagen van zaterdag zeker het geval. VeerhuisWessem/Westa heeft vier punten meer dan ons na zaterdag dus we moeten winnen! Moeilijker is het allemaal niet. Maar ergens zijn dit ook de mooiste wedstrijden hoor. Ik geniet ervan en dat moeten de spelers ook doen.

Ik ga zaterdag vroeg richting het zuiden en haal dan eerst Pekka Pelz op uit Saarbrücken om hem na de wedstrijd ook direct weer terug te brengen. Hoewel hij altijd makkelijk speelt, vind ik het geen goede voorbereiding om eerst zes uur lang naar Emmen te reizen en dan vervolgens met ons mee naar Limburg te gaan. Dit lijkt mij voor hem prettiger.

De 7-3 overwinning tegen Tempo Team 2 was net iets te weinig?

Ik vind van wel ja, zeker gezien we ‘bij rust’ met 5-0 voorstonden. Pim van Schaik speelde een verdienstelijke partij tegen Rademaker maar moest hierin wel diep gaan met 15-13 in de vierde set. Dan hoop je dat hij na de pauze wat zelfverzekerder speelt tegen Walbrecht en Faraj maar in deze twee partijen kon hij geen potten breken. Hij heeft speelminuten gehad, maar was ook terecht zelf niet tevreden. Hij zal mentaal stabieler moeten worden.

Nathan van der Lee had in de dubbel Colin Rengers aan zijn zijde en dit pakte goed uit met een overtuigende winst in drie games. Helaas verloor Nathan wel in drie games van routinier Rademaker, dit was toch een domper. Pekka wist gelukkig wel al zijn partijen te winnen, redelijk overtuigend ook. Hij toonde met regelmaat zijn klasse en is tot dusver nog ongeslagen in de competitie. Uiteindelijk stond er dus een 7-3 overwinning op het scorebord tegen Tempo Team 2 uit Amsterdam.

Westa haalde uit tegen TOGB?

Ja, ongelooflijk wat een overwinning. TOGB speelde echter zonder de Tunesiër Hman, maar vader en zoon De Boer en de jonge Tim Gras verloren kansloos met 8-2. Vooral youngster Kas van Oost speelt momenteel weergaloos, hij is nog ongeslagen in deze klasse. Kas speelde op 12, 13-jarige leeftijd al wedstrijden in China maar verloor hierdoor wel het plezier in het tafeltennissen. Nu is hij echter terug, en hoe.

Ook de andere youngster van de Limburgers, Barry Berben, wint meer dan 75% van zijn partijen. En dan is daar nog die Let, Arturs Reinholds. Hij speelde vorig seizoen bij Tempo Team en is nu de ongeslagen routinier te midden van twee toptalenten. Toptalenten die dagelijks minimaal één keer maar regelmatig ook twee keer per dag trainen en daar kunnen onze spelers qua trainingsarbeid niet tegenop. En veel trainen is juist goed voor je ritme en vastigheid. Je ziet aan beide jongemannen dat dit zich terug betaalt.

En verder?

Verder probeer ik ook zoveel mogelijk te genieten van de mooie dingen des levens hoor. Zo was ik zondag jl. met Maria bij FC Groningen – PSV op uitnodiging van Harry Vaatstra. Die na die tijd nog een leuk duo had weten te regelen, afkomstig uit Stadskanaal, de Esperando`s. Uiteindelijk eindigde de avond op de dansvloer. Dat had Harry dus goed geregeld.

Of ik daardoor maandag mijn mobiel vergeten ben mee te nemen, weet ik niet. Hoewel er veel druk staat op de pot van zaterdag wil ik nogmaals mijn spelers meegeven om te genieten van zo’n belangrijke wedstrijd. Ik hoop op een goed resultaat zodat het tijdens de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Westa op 25 april nog ergens om gaat. We gaan er weer voor!