Helaas geen revanche kunnen nemen op Salamander?

Nee man, en dat terwijl we onderweg waren naar een regelrechte sensatie. Dankzij overwinningen van Colin en Arnoud kwamen we met 2-0 voor. Vooral de overwinning van Arnoud was sensationeel. Normaliter is top 10 speler Jamsmid Sedigh veel te sterk voor hem maar voor de tweede keer in korte tijd wist, inmiddels A-speler, Arnoud een partij tegen een op papier veel sterkere speler te winnen. Die jongen maakt een ontwikkeling door hoor, met zijn onorthodoxe spel!

Tja, en ook in de derde partij hadden we kansen. De kopman van Salamander, Casper ter Luun, begon verre van overtuigend maar onze Poolse vriend Kamil speelde ronduit zwak. Met negen persoonlijke fouten gaf hij de openingsgame als het ware als een Sinterklaascadeautje weg. Dat was heerlijk spelen dus voor ter Luun die hierdoor in de wedstrijd groeide. En in plaats van een mogelijke 3-0 ruststand werd het hierdoor 2-1.

Nog geen man overboord dus maar de druk op Colin nam hierdoor toe. En hij liet zich door de arrogant spelende Iranees Sedigh opfokken en raakte zijn kop volledig kwijt. Maar goed, dat kan gebeuren, daar had ik zelf vroeger ook regelmatig last van. Maar toen Kamil ook nog eens verloor van de nummer laatst in de eredivisie ranking, de 50-jarige Van der Valk, waren de rapen gaar. Arnoud kon het daarna niet bolwerken tegen ter Luun en wat uiteindelijk restte was een 2-4 nederlaag.

Door deze ontwikkelingen staan we nu in het rechter- ipv linkerrijtje. Als nummer vijf weliswaar maar de nummers zes en zeven hijgen ons in de nek. Onze ambities om de play-offs te halen voor het kampioenschap zijn er nog steeds maar de kansen zijn toch wel aardig geslonken de laatste weken. We zijn bovenal teleurgesteld over de (wan)prestaties van Kamil en beraden zich over zijn toekomst…..

Hoe nu verder?

Voor de winterstop spelen we nog maar één wedstrijd. En dat is een zware dus, uit tegen landskampioen Enjoy en Deploy in Zoetermeer zondag a.s.. Zij zullen vast niet zo naïef spelen als in de eerste wedstrijd die ze tegen ons speelden en met 4-2 verloren. Zo is ons perspectief in korte tijd veranderd. Als koploper speelden we wellicht boven onze stand maar inmiddels moeten we weer hard werken om de punten binnen te sprokkelen.

De komende maanden wil ik graag keihard aan de slag met Colin en Arnoud. Colin zit even in een mindere fase door het overlijden van een dierbare en de nodige studiedruk. Dat kan gebeuren en is ook normaal voor een speler van zijn leeftijd. Het is zaak dat hij er weer staat tijdens de laatste en beslissende fase van de competitie. En dat er uit Arnoud nog meer te halen is, dat steek ik de laatste weken niet onder stoelen of banken.

Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen

Zeker, zaterdag wisten zo’n 80 a 90 toeschouwers de zaal te vinden. En dat is een record voor dit seizoen. Vele nieuwe gezichten maar ook oud-leden die we jaren niet in de zaal gezien hebben. Het leverde topomzetten op wat betreft de verloting en de kantineomzet en dat zijn dingen om op voort te borduren.

Binnenkort ga ik in gesprek met voorzitter Meindert Schollema van de voetbalclub die ook nog even aanwezig was. Wie weet wat we als verenigingen voor elkaar kunnen betekenen. We hebben heel voorzichtig al even geboomd over een wedstrijd in de nieuwe sporthal tijdens de play-offs. Dit alles om een nog betere sfeer en entourage te creëren. Een soort van centre court dus waarop hopelijk veel mensen afkomen.

Wil je verder nog iets kwijt.

We zijn aan het begin van de week weer met de banketletters langs de deur geweest en wisten hierbij een mooie omzet neer te zetten. Ik geloof zo’n €600,- meer als voorgaande jaren. Dat zijn natuurlijk positieve berichten. De mensen zijn enthousiast en ik heb regelmatig gehoord dat ze wel eens een kijkje willen nemen tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijden.

Door gerichte flyering moet het ons lukken om de honderd toeschouwers grens volgend jaar te doorbreken. Ik vind dat de club en onze trouwe sponsor Klimaatgroep Holland dat ook verdient! Wordt vervolgd dus maar eerst wacht ons nog Enjoy en Deploy!