Anne-lyseren met Vlieg is een nieuwe wekelijkse rubriek van Bert Koster (http://www.bert-koster.nl) waarin de tafeltennisprestaties van Midstars uit Middelstum en in het bijzonder het eerste team, de Klimaatgroep°Stars, centraal staan….. De Stars spelen in de landelijke eredivisie, kortom op het hoogste niveau in Nederland.

Nog nieuws omtrent de Klimaatgroep°Stars?

Niet echt, het is vrij rustig aan het front. Zaterdag spelen we niet, onze eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 8 oktober. We spelen dan weer thuis om 16.00 uur. Tegen een heel interessante tegenstander, namelijk Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer. Dit team werd vorig seizoen landskampioen. Ze kunnen putten uit een behoorlijk arsenaal aan spelers dus een echte prognose durf ik niet af te geven. Uiteraard experimenteren ook zij met hun spelers. Mochten ze kwalitatief mindere goden opstellen dan geef ik ons zeker een kans.

En zoals je weet ben ik vorige week nog even naar Hilversum geweest om flink met Arnoud Meijer te sparren. Hij wist mij te vertellen dat onze concurrent TTV Hilversum zich versterkt heeft met de Chinees Anran Tan. En dat is een pikante aanwinst want zoals je wellicht weet heeft Anran ook nog een tijdje bij ons gespeeld. Maar we hebben niets meer van hem vernomen toen hij in de zomervakantie naar China terugkeerde omdat zijn oma ziek was. Toen hij daar was hebben we geen contact met hem kunnen krijgen, dat was voor ons het grootste struikelblok. Twee maanden niets gehoord, toen was hij terug en wilde graag weer voor ons spelen….En nu duikt hij weer op bij een van onze concurrenten…..

Dan kunnen we mooi even op de andere teams inzoomen!

Ieder nadeel heeft inderdaad ook zijn voordelen en laten we dan beginnen met de dames. Ook daar hebben we als club zeker ambities mee maar helaas moeten die eerst even de ijskast in. Dit team kampt namelijk met enkele zware blessures waardoor momenteel drie van de vijf speelsters niet beschikbaar zijn. Een rijk gevulde lappenmand dus. Hierdoor moet zelfs mijn vriendin Maria, tevens voorzitter van de club, aan de bak terwijl ze al enige jaren niet meer op niveau gespeeld heeft.

Wat restte was een redelijk kansloze 2-8 nederlaag tegen Hutaf 1 uit het Gelderse Huissen. Yvette Gombert wist nog twee partijen te winnen terwijl Maria de Vries en Lianda Bakker helaas al hun partijen verloren. Momenteel spelen de dames in de tweede divisie, het laagste niveau in Nederland. We hopen dus op betere tijden maar eerst moet de ziekenboeg maar eens leegstromen.

Over Klimaatgroep°Stars 2 valt positiever nieuws te vertellen?

Klopt, dit is een interessant team waarover wel het een en ander te vertellen valt. We hebben met dit team namelijk een samenwerkingsverband met TTC Emmen. We spelen onze thuiswedstrijden dan ook om en om in Emmen en Middelstum. Het team bestaat onder andere uit Peter Verweij die eind jaren negentig nog af en toe met ons eerste, toen Ankerstars geheten, meespeelde toen zij landskampioen werden. Hij is terug van weggeweest en verkeert momenteel in een grootse vorm. Hij wist dan ook al zijn partijen te winnen.

Pim van Schaik is ook een heel interessante speler. Hij is nog maar 15 jaar maar wist afgelopen zaterdag toch een partij te winnen. Hij behoort in zijn leeftijdscategorie tot de top 3 van Nederland en wordt als het ware klaargestoomd voor het eerste. Een groot talent dus. Hetzelfde geldt voor Shuohan Men die zaterdag ook twee partijen wist te winnen. Shuohan traint moment onder leiding van onze bondstrainers in Papendaal. Dit omdat ze heel graag in het bezit wil komen van de Nederlandse nationaliteit. Ik had trouwens liever gezien dat ze hier in Middelstum zou trainen want ik ben eigenlijk niet tevreden over haar vorderingen in Papendal maar dit terzijde. En dat terwijl ze bloedfanatiek is. Het is ook wel een verhaal hoor. Haar vader woont en werkt in China, haar moeder studeert in Nederland en Shuohan zit dus op een internaat in Papendal. Vorig jaar wist ze in de voorbereiding nog te winnen van Jan Tammenga en Henk Jan Wils, nu heeft ze op 3e Divisie niveau helaas al drie partijen verloren. Thomas Kuijer completeert dit team overigens.

Zaterdag werd met 6-4 gewonnen van Toekomst 1 uit Lochem, een week eerder werd met 5-5 gelijkgespeeld tegen Amsterdam. De doelstelling is om op korte termijn met dit team door te stomen naar de eerste divisie!

Wil je verder nog iets kwijt

Dat we binnenkort weer met de donateurkaarten langs komen is wellicht niet zo heel interessant nieuws maar ik ben ook van plan om de deuren langs te gaan. Want de mensen moeten weer enthousiast worden om bij ons langs te komen. Zet daarom zaterdag 8 oktober alvast maar in de agenda want we hopen op een volle bak tegen landskampioen Enjoy & Deploy!