Klimaatgroep°Stars heeft zaterdag 9 april in Zoetermeer met 4-3 verloren van deBoer Taverzo 2. Jan Tammenga, Shuohan Men en Colin Rengers wisten alle drie een punt binnen te slepen. Bij een gelijke stand was het dubbel uiteindelijk een prooi voor de thuisploeg. Op zondag 1 mei strijdt Klimaatgroep°Stars in Middelstum tegen hekkensluiter Hilversum om het thuisvoordeel in de play-downs.

Door de blessure van Pim van Schaik moest teammanager Jan Tammenga opnieuw in actie komen. Dat deed hij nadat Colin Rengers en Shuohan Men tegen respectievelijk Jonah Kahn en Arjan Huiden hun meerdere moesten erkennen. Rengers verloor in straight sets en Men verloor met 3-1. Tammenga wist vervolgens wel het eerste punt binnen te slepen door een 3-1 zege op Patrick Bruijne.

Winning mood
Na de pauze gaf dat eerste punt de ploeg uit Middelstum de ‘winning mood’. Shuohan Men serveerde scherp en hield de tafel breed tegen Kahn en boekte een 3-1 overwinning. Colin Rengers, afgelopen week gestart met een baan bij subsponsor Gino Software, deed vervolgens ook een duit in het zakje. In vieren won hij van Bruijne. Tammenga ging vervolgens met 3-0 onderuit tegen Huiden.

Het dubbelspel moest vervolgens uitsluitsel geven over de winst. Het koppel Arjan Huiden en Ivan Kahn rekende met 3-0 af met Shuohan Men en Colin Rengers. Het vierde punt ging dus naar Zoetermeer. Het duel kende overigens een triest begin. Teammanager en invaller Tammenga: “Voor de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van Ina Wiekaart. Ze was een geliefd scheidsrechter, ook in Middelstum. We zullen haar missen.”

Zondag 1 mei
Pim van Schaik zal dit seizoen naar verwachting – door zijn blessure – niet meer in actie komen. Klimaatgroep°Stars moet zich net als in het najaar richten op voorkomen van degradatie in de play-downs. Op zondag 1 mei vanaf 14.00 uur staat in Middelstum het thuisvoordeel in de ‘nacompetitie’ op het spel. Met 14 punten uit zes duels heeft Klimaatgroep°Stars een redelijke uitgangspositie, maar zal de rekenmachine er op 1 mei nadrukkelijk aan te pas gaan komen in de zevende en laatste reguliere speelronde.