Voor de liefhebbers van de tafeltennissport was het afgelopen weekend twee dagen smullen in Middelstum. Zaterdag werd een teamtoernooi gehouden in de tafeltennishal van Midstars en zondag was er het TOP20 individuele toernooi in de Hippolytushal. Op beide dagen werd er getafeltennist op hoog niveau.

Zaterdag kwamen TeamNL, het jeugdteam van TeamNL, een samengesteld Frans team en KlimaatgroepStars in actie. Het team dat over de gehele dag de meeste partijen zou winnen was de winnaar van de Midstars-bokaal. Met name de wedstrijd tussen TeamNL en KlimaatgroepStars was er eentje om in te lijsten. TeamNL speelde met Nederlands kampioen Barry Berben en Kas van Oost die onlangs derde werd bij de Europese jeugdkampioenschappen in Oostenrijk. Het KlimaatgroepStars trio Clement Chobeau, Colin Rengers en Alexis Douin (die een goede indruk maakt) winnen knap met 3-2 van de Nederlandse topspelers. Beide teams winnen de overige twee wedstrijden tegen het Franse samengestelde team en het jeugdteam van TeamNL. Omdat KlimaatgroepStars tegen het jeugdteam van TeamNL met 3-2 wint en TeamNL datzelfde team met 5-0 verslaat wint TeamNL de Midstars-bokaal ondanks dat KlimaatgroepStars alle wedstrijden heeft gewonnen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke Chinese maaltijd in het clubhuis van Midstars.

Een dag later is de Hippolytushal het strijdtoneel voor de TOP20. Topspelers uit Frankrijk, Duitsland en Nederland strijden om de hoogste individuele eer. De dag begint met 4 poules van 5 spelers. Eén speelster maakt deel uit van het deelnemersveld. Uit de vier poules gaan de beste twee spelers van iedere poule door naar de achtste finales. Bij deze beste acht spelers zijn er twee van KlimaatgroepStars namelijk Clement Chobeau en Colin Rengers. Nieuwkomer Alexis Douin heeft tijdens de poulewedstrijden moeten opgeven wegens rugproblemen. Colin Rengers vindt zijn waterloo tegen Nederlands kampioen Barry Berben ondanks goed weerwerk. Clement Chobeau gaat wel door naar de halve finale waarin hij een lastige tegenstander treft in de Duitser Lukas Bosbach. De beide kemphanen maken er een spectaculaire wedstrijd van waarin beide de overwinning voor het grijpen hebben. Uiteindelijk is het Chobeau die het beste zijn rust bewaart op beslissende momenten. In vijf games weet hij Bosbach te verslaan. In de ander halve finale verslaat Nederlands kampioen Barry Berben good-old Michel de Boer. De finale is daarmee gelijk aan die in 2022, Clement Chobeau – Barry Berben. Evenals in de teamwedstrijd van de dag ervoor pakt de Fransman direct door en geeft de Nederlandse kampioen geen enkel uitzicht om een goed resultaat. Met een 4-0 overwinning gaat de overwinning daarmee heel duidelijk naar de populaire Fransman die bij KlimaatgroepStars in de eredivisie opnieuw weer voor veel punten zal gaan zorgen.

Kort voor de finale werd de jeugd van Midstars bij het evenement betrokken. Zij konden, na de middag in de hal van Midstars tafeltennistraining te hebben gehad van Anne Vlieg, handtekeningen verzamelen van de toppers.

De organisatie kan terugkijken op wederom twee geweldige tafeltennisdagen met tafeltennis van heel hoog niveau. De TOP20 zal dan ook in 2024 een vervolg krijgen.

Videoverslag TOP20 zondag 20 augustus.

Foto’s gemaakt door Henk Hommes