Op zaterdag 18 juni 2022 vond het clubkampioenschap van KlimaatgroepStars plaats in de vertrouwde sportzaal aan de Coendersweg te Middelstum. Na afloop konden de deelnemers samen met andere aanwezigen onder prachtige weersomstandigheden achter de kantine en in de kantine genieten van een overheerlijke barbecue.

Terwijl buiten de mussen bijkans dood van het dak vielen door de hitte was het in de sportzaal goed toeven door het klimaatbeheerssysteem van sponsor Klimaatgroep Holland. Bij de jeugd waren er zes deelnemers. Bevlogen, met af en toe fraaie balwisselingen, toonden zij aan dat de club ook in de toekomst van goede tafeltennissers kan genieten. Uiteindelijk was het Freerk Brandsma die het toernooi wist te winnen. Jelle Brandsma pakte het zilver en Tom Jansen tekende voor het brons. Sem Bijsma, Maartje Brandsma en Yona Bayens complementeerden het ereschavot. Want zo mag je het toch wel noemen. Voor iedereen prijs bij de jeugd.

Het toernooi voor de senioren werd geopend door toernooidirecteur Henk Hommes. Hij gaf aan dat de deelnemers eerst in poules van 3 deelnemers gingen uitmaken wie in de kampioenspoule, de bijna kampioenspoule en de bijna bijna kampioenspoule zouden gaan uitkomen. De winnaar van de kampioenspoule zou zich de clubkampioen van KlimaatgroepStars 2022 mogen noemen. De Terminator had vooraf met teammanager Jan Tammenga afgesproken dat hij eredivisiespelers Colin Rengers en Shuohan Men zou verslaan om vervolgens tegen elkaar uit te komen in de finale. Dat plan had gekund, ware het niet dat toernooidirecteur de indeling door elkaar gooide omdat er een speler niet was komen opdagen. Gelijk moest de Terminator Jan Tamminga op de knieën krijgen. Dat lukte niet en daarmee was de door hen geplande droomfinale direct al niet meer mogelijk. De Terminator schakelde daarop direct over op plan B. Voor het plezier tafeltennissen en clubkampioen barbecue worden. In de poules waren er ondanks de toch wel grote niveauverschillen af en toe leuke partijen te zien. Maar echte verrassingen bleven uit. Zo plaatsten Colin, Jan, Shuohan, Talo, Koen en Erik zich voor de kampioenspoule. Youri, Hans, Guus, Abe, Rob en Pascal gingen door in de bijna kampioenspoule. De bijna, bijna kampioenspoule bestond uit Piet, Henk, Renske, Jeffrey, Jenny en Joke. Vanaf dat moment werden de wedstrijden wat boeiender omdat de krachtsverschillen minder waren. Fanatiek werd er dan ook gestreden om elkaar op sportief gebied de loef af te steken. In de kampioenspoule won Colin Rengers al zijn wedstrijden en werd daarmee de clubkampioen 2022 van KlimaatgroepStars. Jan, Shuohan en Koen wonnen ieder drie wedstrijden. Op basis van games eindigde Jan als tweede, Shuohan werd derde en Koen eindigde als vierde. Talo wist van Erik te winnen en werd daarmee vijfde voor Erik die zesde werd. In de bijna kampioenspoule eindigden Hans, Youri en Guus allen drie met vier winstpartijen. Na enig rekenwerk kwam de toernooileider met de volgende uitslag. Eerste Youri, tweede Hans en derde Guus. Blijkbaar had de toernooileider medelijden met de Terminator. Ondanks dat deze maar één partij op zijn naam wist te schrijven eindigde hij met vier winstpartijen in de einduitslag. Evenals Rob en Pascal moest dat dus één winstpartij zijn. De bijna bijna kampioenspoule kende in Piet een prima winnaar. Henk en Renske tekenden voor de tweede en derde plek. Jeffrey, Jenny en Joke speelden zich met veel plezier naar de overige klasseringen.

Na afloop volgde een gezellige barbecue en nazit. Tijdens de barbecue, verzorgd door Slagerij Zuidhof uit Bedum, werd Anne Vlieg na een toespraak van Rob voorzien van de oorkonde die behoort bij het erelidmaatschap van de vereniging.

Teruggezien kan worden op een geslaagd clubkampioenschap. Alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt hartelijk dank daarvoor.

Foto’s clubkampioenschap 18 juni 2022 gemaakt door Henk Hommes