Klimaatgroep°Stars heeft op zaterdag 6 november opnieuw twee punten toegevoegd aan het totaal. De uitwedstrijd bij Van Wijnen/Smash’70 ging in Hattem met 5-2 verloren, maar Colin Rengers won wel zijn beide enkelspelpartijen. Na zes speelronden heeft de ploeg uit Middelstum nu 16 punten en staat daarmee op plek zes in de Heren Eredivisie. Op zondag 21 september is de zevende en laatste reguliere speelronde in de najaarsfase van de competitie.

Beide ploegen traden in Hattem aan zonder de inbreng van buitenlandse spelers. Bij de thuisploeg stond een vierde speler op het wedstrijdformulier, die uitsluitend werd ingezet voor het dubbelspel. De gasten uit Middelstum speelden met de vaste kern van drie spelers. In de pauze van de wedstrijd werd nog stilgestaan bij de prestaties op het Nederlands Kampioenschap van twee weken terug en zo werd ook Shuohan Men nog in het zonnetje gezet.

In de eerste wedstrijd ging Shuohan Men onderuit tegen Martijn de Vries: 3-0. In de tweede wedstrijd liet Pim van Schaik tegen Simon Goessens de overwinning glippen bij een 10-7 voorsprong in de beslissende vijfde game. Colin Rengers wist vervolgens tegen Gerben Last wel het eerste zwaarbevochten punten binnen te slepen en bleef in een spannende wedstrijd steeds aan de goede kant van de score: 3-2.

Met een 2-1 achterstand begon de ontmoeting aan het tweede blok. De wedstrijd tussen Martijn de Vries en Pim van Schaik was redelijk eenzijdig (3-0). Ook de tweede wedstrijd van het tweede blok eindigde in een 3-0 voor Smash’70. Maar Gerben Last moest tot het uiterste gaan tegen Shuohan Men: 12-10, 17-15 en 11-7. In het laatste enkelspel werd het nagelbijten in de tweede game. Colin Rengers wist die game met 16-14 te winnen tegen Simon Goessens en maakte er vervolgens 3-1 van. Het dubbelspel was met 3-0 een prooi voor Martijn de Vries en Jelle Bosman, die speelden tegen Pim van Schaik en Colin Rengers.

Laatste ronde
Op de ranglijst in de Eredivisie Heren is Van Wijnen/Smash’70 de nummer twee met 31 punten. Klimaatgroep°Stars staat zesde en heeft na zes wedstrijddagen nu 16 punten. Op zondagmiddag 21 november volgt de ontknoping van het eerste competitiedeel in Middelstum. Directe concurrent VeerhuisWessem/Westa is dan vanaf 14.00 uur te gast in Groningen. Het thuisvoordeel in de play-downs om lijfsbehoud staat die middag op het spel.

Teammanager Jan Tammenga blikte na afloop van het duel bij Van Wijnen/Smash’70 terug en kijkt vooruit naar het duel over twee weken. “Colin Rengers is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij won nu maar weer eens van de halve finalist van het NK, Gerben Last. Hun kopman Martijn de Vries was de nummer 2 van het NK. Pim van Schaik liet helaas drie matchpoints glippen in zijn duel met Simon Goessens. Voor Shuohan Men en Pim van Schaik is het hun eerste seizoen op dit niveau en daarmee erg leerzaam.”

“In de wedstrijd tegen Westa strijden we om het thuisvoordeel in de play-downs. Het zou zomaar kunnen dat Westa een week later opnieuw naar Middelstum moet afreizen. Alle duels worden zondag op hetzelfde tijdstip gespeeld en de onderlinge verschillen zijn klein. Liefhebbers zijn van harte welkom de wedstrijd bij te wonen.”