Zaterdag speelden de mannen van Klimaatgroep°Stars tegen het gepromoveerde De Toekomst uit Lochem en wonnen afgetekend met 9-1. Nederlands Jeugdinternational Emine Ernst en haar vader Erik spelen in dit team en vooral de jongedame speelde een puike wedstrijd.

Zowel tegen Nathan van der Lee als Pim van Schaik kwam ze er goed in en Nathan wist nog te ontsnappen, maar Pim verloor in 3 krappe games. Hij speelde tegen de noppen van Emine niet slim en ondanks leuke rally`s vond ondergetekende en hijzelf, dat dit niet zijn beste wedstrijd was. Het kan zijn dat de must van dik moeten winnen een rol speelt, want de concurrentie in de vorm van Wessem en TOGB wonnen erg dik hun wedstrijd, ook met 9-1.

Echter dit wisten we van tevoren: Het gaat tussen deze 3 ploegen en dan moet je niets weggeven. Colin en Nathan realiseren zich dit nu ook erg goed en vooral eerstgenoemde hield aardig huis: Ook tegen Emine waren de eerste 2 games een masterclass, deze lijn moet worden doorgetrokken.

Rutger Carelse en Erik Ernst kwamen er niet echt aan te pas, ook het dubbel was weer een soevereine partij, dus na een kleine vijf uur spelen ( ja, ja, ja het kan dus wel ) stond de 9-1 op het bord.

Dit mooie resultaat betekent dat de afscheiding tussen de bovenste en onderste drie volledig is: Zaterdag thuis tegen Scylla 2 met Pekka Pelz weer in de gelederen, zal er weer uitgehaald moeten worden. Kijken of we nu weer tegen een sterkste opstelling in actie moeten komen, afgelopen weekend was dat met de teams tegen onze concurrenten niet het geval. Zal wel toeval zijn……..

Anne Vlieg