Het wordt een zeer eentonig verhaal, maar het gif bekertje wordt volledig leeggedronken door het team van Klimaatgroep°Stars! Afgelopen zaterdag werd met 8-2 het onderspit gedolven tegen onze rivaal van vroeger, met zoals het er nu uitziet de laatste optredens van Paul Haldan en Ron van Spanje, de toppers van weleer.

Peter Verweij, Shuo Han Men en Pim van Schaik konden van de vijf vijfsetters er slechts een binnen harken, ook een beetje het repeterende verhaal van dit seizoen. Minimaal zelfvertrouwen, gekoppeld aan een al wat mindere vorm en de verwachtingen die er toch wel waren, en je krijgt de beloning! Pim zeker, want elke voorsprong van 2-1, ook zaterdag weer 2 stuks, gaat verloren.

Peter speelt niet slecht, maar haalt zijn niveau van de training niet helemaal en dan is ook hij niet in staat om het tij te keren: Drie keer de felicitaties naar de opponent.

Zaterdag daarentegen was het optreden van onze dame in het gezelschap weer eens een verademing: Shuo Han won zowel van Paul als van Ron in sterke optredens en tegen Lode kwam ze met zuiver spel op 2-0. Op weg naar een hattrickje, dit seizoen nog van niemand gezien. De junior speelde zich echter na achterstand in de 3e game uit de sores en deed dat met een aantal indrukwekkende rally`s. Daarna liep Shuo Han achter de feiten aan, maar ook nu bleef ze knokken. Er viel weer eens wat te beleven in de positieve sfeer: Wat een training van de Chinese Duitser Chen Zhibin al niet kan doen……. Deze man was weer eens in Papendal en wat al een keer eerder gebeurde dit seizoen, herhaalde zich: zijn input werd output want daar schrijft ze haar frisheid aan toe.

Het valt niet mee dit seizoen en al helemaal niet om er telkenmale een stukje over te schrijven, want hier deden we het niet voor dit halve jaar. Maar het leven is ook niet altijd leuk, dus hoort het er bij. Binnenkort komen we met ander nieuws en dan gaat dit seizoen de prullenbakgeschiedenis in!

Even wat anders: Vorige week tekende ondergetekende met een enigszins sarcastisch bedoelde opmerking zijn wantrouwen aan bij een uitgestelde vlucht van Xavier. Deze vlucht kwam prachtig op tijd aan in Amsterdam wat uitzonderlijk is, want veel vluchten hebben wel iets aan vertraging. Xavier was gekwetst, want zijn vlucht was wel degelijk onderhevig aan uitstel, dat heeft hij mij aangetoond. Dus bij deze is dit rechtgezet, alhoewel het vorige week erg vervelend was dat hij niet speelde tegen onze waarachtige vrienden van Hilversum. We wilden hem eens op scherp zien namelijk.

Komende zaterdag de laatste pot tegen Westa, ook al een rivaal uit het verleden waar we menig robbertje tegen hebben uitgevochten. Het wordt tevens het laatste optreden van Peter, dus wie nog een biertje wil meedrinken (na afloop….), weest welkom!!

Anne Vlieg