Zaterdag beleefden we de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in de voorjaarscompetitie en de mannen van Klimaatgroep°Stars staan te popelen om het verloren gegane terrein te heroveren. Dat zal dus eerst moeten gebeuren door deze competitie winnend af te sluiten en voorwaar, de start was veelbelovend tegen de reserves van Disneyrats uit Hoorn. Met 7-3 na een 4-0 tussenstand werd tegen een medefavoriet gewonnen.

Pim startte tegen de zeer geroutineerde en gevarieerd spelende Morco van Elferen met een mooie winst in vijven. Peter en Jan (na een driekwart jaar) begonnen ook veelbelovend en toen zij samen het dubbel ook sterk en erg dik naar hun toe trokken, leek de weg vrij naar een grote overwinning.

Pim slaagde er echter net niet in om een collega jeugdspeler te verschalken: iets te onzeker in zijn acties en dat speelde hem ook parten in zijn laatste wedstrijd. Jan tegen van Elferen was een hernieuwde kennismaking na vele jaren en vele gevechten. Ook nu was het een thriller, maar van Elferen trok aan het langste eind.

Peter moest ook tot het uiterste gaan tegen deze man en speelde naar mijn bescheiden mening een van de beste wedstrijden van het laatste jaar! 7-11, 14-12 12-10 en 16-14 in een zeer amusante en goede wedstrijd. Zijn serviceprobleem met een onwillige hand lijkt overwonnen, dus hij kan los en al zijn training omzetten in zijn kwaliteiten.

Een mooie start dus van dit jaar en de eerste stap is gezet: Ondergetekende was weer eens coach en met 5 ¼ speeltijd kwam ik ook goed aan mijn coachtrekken……….

Zaterdag een thuiswedstrijd tegen SVE uit Utrecht, geneer je niet om ook een kijkje te nemen in de 2e Divisie: Best nog genoeg te beleven……

De dames van de Combinatie Emmen/Midstars begonnen in hun 1e Divisie met een mooie 8-2 overwinning en doen meteen mee dus! Alleen Yvette verloor twee keer nipt en dat is niet onaardig met haar onwillige rug. Fleur en Janine redelijk makkelijk ongeslagen.

Anne Vlieg