Sinterklaas is nog net in het land en dat realiseerden de mannen van Klimaatgroep°Stars zich terdege gisteren in Zoetermeer! Nadat de kruitdampen opgetrokken waren stond er een onthutsende 5-1 op het bord in een prachtige, maar ook troosteloos lege hal van Enjoy-Deploy. De eerste 4 partijen hadden door het collectief allen gewonnen kunnen cq moeten worden, maar de realiteit was anders: Slechts 1 viel onze kant op, waarna de geest uit de fles was en Jan en Arnoud in de laatste 2 potten kansloos waren.

Zonder Kamil, die uit de ploeg werd gehouden na zijn teleurstellend optreden tegen de Salamanders, begon Jan tegen Stephan Tromer en schoot uit de startblokken: 2-0 in games en 7-2 in de derde met weer erg overtuigend spel! Echter, een doorknokkende Tromer ontfutselde Jan de derde game en ook de vierde. Het kwam tot Matchpoints in de laatste game, maar ook die werden door een opgeveerd manneke weggewerkt en hij zegevierde: 1-0. Een beste tegenvaller omdat de wedstrijd in de pocket leek en Jan zoiets niet vaak weggeeft.

Colin kwam vervolgens in actie tegen Roel Bogie, die behoorlijk van leer trok. Na een verloren 1e game, kwam Colin in de wedstrijd en ondergetekende zag toen erg sterke acties met zijn BH: Dichter bij de tafel en zowel harde parallelle bloks als spinballen maakten zijn spel completer. Dit heeft hij nodig om verder te kunnen groeien in zijn spel! Ook in de 3e en 4e game trok hij aan het eind aan en zorgde voor 1-1.

Arnoud tegen de Croaat Borna Kovacs was weer op voorhand interessant, omdat zijn onorthodoxe spel voor steeds meer spelers een probleem wordt. En ja hoor, ook deze linkshandige voormalige nummer 200 van de wereld met een snoeiharde FH, kwam in de penarie. De eerste met winst en in de 2e begon Arnoud ook te strooien met snelle en gevarieerde returns met zijn (noppen) BH en lonkte op 10-5 de 2-0 met een uit zijn doen geraakte Croaat. Een totaal mislukte poging om hem interessant uit te maken, haalde echter Arnoud zelf uit zijn spel en uit zijn focus: 7 punten gingen verloren en het stond in games ineens 1-1…. Het gevolg was tweeledig: Kovacs zat er weer in met al zijn ervaring en Arnoud bleef onrustig: 2-1.

Zo gingen we de rust in met enige frustratie want ook nu weer bleek dat we veel kunnen, maar dat niet altijd waar kunnen maken. Zo ook na de pauze toen Colin tegen Tromer speelde. Beetje angstgegner en daar ook met regelmaat naar gespeeld: Verbaal pas laat in de wedstrijd in actie, dan krijgt het spel ook direct meer diepgang. De echte verbindingen tussen de slagen zijn er echter zelden en ondanks weer matchpoints tegen, bezorgde de ontketende Tromer Enjoy-Deploy het 3e punt: 3-1.

Toen was de pijp leeg: Jan had weinig in te brengen tegen een Kovacs die zijn Bundesliga ervaring en niveau toch regelmatig aansprak. Een va banque gespeelde 3e game leverde 9 punten op, niet genoeg: 4-1.

Arnoud startte toen tegen Bogie met een 9-1 voorsprong en dook daarna in een herhaling van de Kovacs ervaring: 9-9 en toen toch twee punten naar 11-9. Aan de kant veel verbaal ongenoegen en nul focus: 11-0 (!) voor Bogie. Ook de volgende games geen rust meer en, op een kleine opleving na, weggespeeld naar een 3-1 verlies: 5-1.

Enjot-Deploy had zijn revanche, maar wat hebben we een kansen laten liggen: SintNiklaas inrukken, opzouten en wegwezen zou ik zeggen, met al je licht-, pastel-, mokka- en donker- gekleurde Pieten erbij! Dit alles ook in een ambiance met een handjevol mensen, want wij brachten met Tamme, Maria en ikzelf nog een beetje sfeer….. 270 leden telt deze club: Hoe is het mogelijk, dat de talenten die hier spelen niet iets kunnen trekken, zal ik er maar over ophouden?

And now for something completely different: Het gecombineerde 2e Team van Klimaatgroep°Stars en Emmen heeft tegen alle verwachtingen in toch het kampioenschap gehaald in de 3e Divisie!!! Het sterke Tempo-Team vertoefde ook in de pakjessferen, maar niet heus. Zij verspeelden in de laatste drie wedstrijden teveel punten en Peter, Pim, Shuohan en Thomas lieten toen zien een sterker collectief te zijn. Dit hadden slechts weinigen verwacht, maar nu kan ook Pim zijn kunsten vertonen in de 2e Divisie en Peter zal daar iets meer moeten doen om weer 100% te halen.

Komende zondag wacht het 1e team de Beker in Den Bosch en daarna gaan we de winterstop in. Voorlopig concluderend van mijn kant, kan je zeggen dat we in veel opzichten gegroeid zijn, maar er nog niet zijn. Onze Pool is niet de vechtersbaas geworden waar we hem voor gehaald hebben, plus andere niet bij naam te noemen zaken rondom hem. We handhaafden ons vorig seizoen op de valreep en toen moesten we snel handelen: geen tijd om echt te screenen, hij leek ons toen een versterking. Colin, Arnoud en Jan doen het eigenlijk gewoon goed, maar ik denk dat er nog vertaalslagen te maken zijn. Analyseren onder de kerstboom, daarna weer hard trainen en de Sint snel vergeten.

Rest me te melden dat we erg veel in de publiciteit zijn geweest de laatste maanden, dat de publieke belangstelling groeiende is en dat we ook vele nieuwe sponsors konden begroeten: Inspirator Jack Suiveer heeft ons al een richting gegeven, maar de rustperiode nu zorgt voor ruimte om daar een extra krachtige boost aan te geven. Kortom, we zijn nog niet klaar in Middelstum.

Anne Vlieg