Zaterdag kreeg de competitie een vervolg voor Klimaatgroep°Stars met de wedstrijd tegen het Enschedese Entac. Zij hebben Thijs Smid in de gelederen, een man die met zijn onorthodoxe spel vrijwel iedereen te kijk zet. Nu was de verrassing dat hij vanwege iets familiairs niet speelde, dus het team werd enigszins onthoofd.

Dan zou je verwachten dat het er iets gemakkelijker op wordt een grote uitslag neer te zetten, die recht doet aan de ambities van ons team: Niets was natuurlijk weer minder waar, want na een kleine 2 uur spelen stond er een 2-2 op het bord. Pim van Schaik startte tegen een kloeke beuker, genaamd Tom Coenen, die op een bepaald moment niet veel meer miste. Pim wel, waardoor een kansloze 3-0 nederlaag geleden werd. Je ziet dan ook dat hij op het moment niet overloopt van zelfvertrouwen.

Na twee relatief eenvoudige overwinningen van Jan (Tammenga) en Shuo Han (Men), werd het dubbel weer een dissonant met een nederlaag in vijven van dezelfde twee. Toen wist ondergetekende allang dat het een moeizame avond zou worden. Echter Pim herpakte zich met twee erg overtuigende overwinningen, waarvan vooral de afgetekende zege op Lars Banning, een jonge verdediger, hem weer op het goede spoor bracht.

Het was toen de beurt aan Jan om de wedstrijd weer over de vijf uur te tillen: Allereerst had hij veel moeite met Coenen, en moest vol aan de bak om een vijfde te ontlopen, waarna tegen de jonge Banning zich een ware thriller ontvouwde. Meer dan een uur duurde deze pot, met na 2-0 achter drie matchpoints en vele kantballen na de 10-10. Echter Jan zal Jan niet zijn om dan op te geven, dus hij vocht zich langs de ontketende youngster en bleven we op koers naar een dikke winst. Ook Shuo Han wisselde sterk spel af met fases dat er toch iets te losjes wordt gespeeld en had het ook moeilijk tegen Coenen. Ze bewaart altijd echter haar beste acties tot het laatst, dus een vijfde game werd ternauwernood voorkomen.

Na het optrekken van de kruitdampen hadden we toch 8 puntjes te pakken en konden we de drie tegenstanders (ook Mark van Stralen haalde alles uit de kast!) complimenteren voor meer dan gewenste tegenstand. Het is nooit gemakkelijk bleek maar weer…….. We staan met de wedstrijd van volgende week tegen Tempo Team voor de boeg nog een punt op hen los, dus in Middelstum zullen we dan wat voorlopige conclusies kunnen trekken over de afloop van deze competitie.

De dames van Emmen Klimaatgroep°Stars hebben weer een grote zege geboekt op een concurrent: 8-2 tegen De Treffers uit Roelofarendsveen, dus ze zijn met 5 punten voorsprong op weg naar absolute handhaving in deze klasse. Ook dit was van tevoren een harde eis naar het team en ze pakken het zeer voortvarend op. Nog altijd is Fleur Hoogeveen ongeslagen en heeft ook Janine Grootjans slechts een nederlaag geleden. Zaterdag deed ook Yvette Gombert goede zaken met een goede zege en dat hadden er ook twee kunnen zijn. Nummer drie van de Treffers gaf op na een game.

Dus een goed weekend voor de beide teams en dat belooft nog het een en ander voor het vervolg. Zaterdag en zondag zijn de NK in Zwolle, een van de laatste onderbrekingen van de competitie.

Anne Vlieg