Het seizoen 2016-2017 in de Eredivisie is gisteren door de hoofdmacht van Klimaatgroep°Stars geopend met een 3-3 gelijkspel tegen Scylla.  Wij traden voor het eerst aan met onze Poolse versterking Kamil Tomaszuk, en zij met de Nigeriaan Kazeem Nasiru. Voorwaar voor de Nederlandse competitie een boost, want deze man heeft in de Belgische Superliga topwedstrijden gespeeld en lange tijd top 200 in de wereld gestaan.

(Kamil Tomaszuk, foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

(Kamil Tomaszuk, foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Voor op het hoogtepunt een mannetje of 60, niet slecht voor een opstart en met het mooie weer, startte Kamil tegen Altenberg. Met toch wel wat nervositeit, maar met veel power in zijn spin en vastheid in de rally liet hij toch zien tegen Altenburg dat hij het nodige in zijn mars heeft. In de 3e game zette hij een 5-0 achterstand om in een 11-8 winst, ondergetekende vond hem toen erg sterk!

Vervolgens had Arnoud niet veel in de melk te brokkelen tegen Nasiru, die de hele dag een erg geconcentreerde indruk maakte: ook een 3-0 met in slechts een game kansen op meer.

Toen was het de beurt aan Colin en na een wat stroef begin tegen Boekkooi bleek toch dat ook de moeilijkheidsgraad in zijn spel toeneemt. Met aan het eind van iedere game zeer sterke opslagen, trok hij de partij met 3-0 naar zich toe.

We gingen de pauze in met een 2-1 voorsprong wat toch ook wel behoorlijk voorspelbaar was. Daarna wachtte het klapstuk van de dag, de confrontatie tussen de versterkingen van de beide teams.

Kamil liet in de eerste game zien waar hij goed in is: Tempo met zijn zowel FH als Bh Topspin, alsook harde BH Blokballen en had 2 Gamepoints. Toen bleek dat hij de zuiverheid niet altijd kan vasthouden, twee mogelijkheden werden door te grote versnellingen niet gepakt. In de 2 volgende games werd hij op waarde geklopt door de zeer fanatieke en zichzelf op zijn Afrikaans oppeppende opponent.

Colin kwam weer achter de tafel tegen Altenburg waar hij vorig jaar toch veel mee te stellen had: Indrukwekkend mag zijn spel in deze wedstrijd genoemd worden, want met grote cijfers en zonder noemenswaardige verslappingen beukte hij de man die weer in volle gezondheid aantrad van de tafel. Volle bak dus voor onze Youngster!

Als laatste hadden we nog het toetje van de mannen op 3, Arnoud tegen Boekkooi. Hier bleek dat Arnoud nog het nodige werk te verzetten heeft, want de Scyllaan kreeg teveel tijd voor zijn aanval en die kwam goed door en de eigen aanval schoot tekort. Behoudens een overtuigende 2e game was Arnoud nog niet in zijn beste doen.

Uitslag derhalve 3-3 en beide ploegen konden daar goed mee leven. Conclusies kan je er nog niet aan verbinden, want vrijwel alle spelers moeten nog in het juiste ritme komen. Wel is duidelijk dat we tot meer in staat zijn dan vorig jaar en dat met deze ploeg rekening gehouden moet worden.

De aanwezigheid van RTV Noord (zowel vrijdag bij het contractmoment als zaterdag ) en verslaggever plus fotograaf van het Dagblad vh Noorden, geven al aan dat er iets staat te gebeuren wat moet herinneren aan gouden tijden. Ook werden alle wedstrijden live uitgezonden op onze Facebook pagina Klimaatgroep°Stars.

Volgende zeer interessant moment: 8 Oktober de thuiswedstrijd tegen de landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo!! Ik zou zeggen thuisblijvers hebben altijd ongelijk, kom onze ploeg aanmoedigen.