Midstars is een tafeltennisclub, opgericht in 1965 door enkele enthousiaste Middelstummers, onder de naam Midstars. Met eenvoudige middelen is men begonnen op verschillende locaties binnen de toemalige gemeente Middelstum de basisbeginselen van het tafeltennis onder de knie te krijgen.

Succes en enthousiasme gingen in die tijd hand in hand en vormden zowel de kracht als ook de zwakte van de club. Eind jaren 70, begin jaren 80 heeft Midstars een glorieuze tijd doorgemaakt. Na diverse promoties en een aantal keren gejojood te hebben tussen promotie-klasse en ereklasse lukte het Midstars mee te dingen naar het landskampioenschap. Het landskampioenschap werd overigens nooit behaald. Wel werden er regelmatig Europacup-wedstrijden gespeeld. Op zaterdagmiddag liep “heel Middelstum” uit naar de Coendersweg. Ook tafeltennisliefhebbers van elders lieten regelmatig hun gezicht zien in de sporthal. Gemiddeld waren er meer dan 200 toeschouwers bij een thuiswedstrijd. Het ledenaantal in deze glorieuze tijd bedroeg ongeveer 85, opgedeeld in 50 % jeugd en 50 % senioren.

Na het wegvallen van het “eerste” zijn er door het toenmalige bestuur geen plannen ontwikkeld om dit verlies te compenseren. Met het verdwijnen van het succes verdween helaas ook het enthousiasme bij het bestuur, de vrijwilligers en de Middelstummers. Er was in die tijd een groot verloop van leden, donateurs en belangstelling voor Midstars te constateren. Projecten als het stratentoernooi bloedden dood. Het ledenaantal in deze periode bedroeg ongeveer 50, opgedeeld in 75 % jeugdleden en 25 % senioren.

Na een periode van minder succes op hoog competitieniveau en relatieve rust waren er weer nieuwe ontwikkelingen. Sinds de zomer van 1994 werd er hard gewerkt op het sportieve vlak om het “verleden te doen herleven”. Eind 1995 kwam het bestuur tot de conclusie dat met de toenmalige bestuursstructuur en belasting van de bestuursleden deze doelstelling moeilijk gerealiseerd kon worden. Bovendien zijn in 1996 de lang gekoesterde plannen voor het realiseren van een nieuwe kantine gerealiseerd. Sinds 1997 heette de club Ankerstars, vanwege het toendertijd gesloten contract met hoofdsponsor Anker verzekeringen. Oude tijden herleefden en zelfs meer dan dat. Met de chinees Wu Bin werd in 1999 het kampioenschap van Nederland binnengehaald door in de finale meervoudig Nederlands Kampioen FVT Visser in Apeldoorn te kloppen. In de zomer van 2001 moest het eerste team noodgedwongen worden teruggetrokken uit de eredivisie omdat de nieuwe kopman Segun Toriola de club als een baksteen liet vallen. Tegenwoordig komt het eerste seniorenteam uit in de Noordelijke 1e divisie.