Afgelopen drie dagen was de sporthal De Boshal in Loppersum de tafeltennismekka van de provincie Groningen. In Loppersum werden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis 2018 gehouden. Dit driedaagse evenement werd georganiseerd door tafeltennisverenigingen TALO en Midstars uit de gemeente Loppersum.

Vrijdag overdag mochten eerst 130 basisschoolkinderen van de scholen CBS Roemte en OBS Prinses Beatrix de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis aftrappen met het side-event Table Stars, een spelletjescircuit o.l.v. een professionele promo-team van de tafeltennisbond. De kinderen van beide scholen vermaakten zich prima met de leuke tafeltennisspelletjes van het promo-team.

Vrijdagavond ging de “oude garde” aan slag bij de Open GK Veteranen. Zeventig veteranen gingen strijden om vier titels. De winnaar in de hoogste categorie was André Folmer van ttv Buitenpost. Naast de Open GK Veteranen werden ook de Lopster Kampioenschappen Tafeltennis gehouden. Een kampioenschap voor de inwoners van de gemeente Loppersum. Joris Jurna won al zijn partijen en mag zich Lopster Tafeltenniskampioen 2018 noemen.

Zaterdag, na de opening van wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum, mochten 60 jeugdleden uitmaken wie allemaal Groninger Kampioen ging worden in zowel enkel als in dubbel. Dubbelkampioenen in de hoogste categorie waren Tiemo Laban en Daniëlle Storteboom van tafeltennisvereniging Argus. Laban werd daarnaast ook Groninger Kampioen bij de jongens en Roos Veen ook van Argus werd kampioen bij de meisjes. Tafeltennisvereniging Argus uit Harkstede won de wisselbeker voor beste vereniging bij de jeugd.

Naast de jeugdkampioenschappen werden er ook twee onderdelen gespeeld voor tafeltennissers met een verstandelijke beperking. In de ochtend werd er eerst begonnen met G-Tafeltennis Unified, een mixed-dubbeltoernooi waar G-Tafeltennissers werden gekoppeld aan tafeltennissers zonder een beperking. Dit “experiment” was een groot succes en voor velen was dit onderdeel het hoogtepunt van de GK Tafeltennis. Na Unified mochten de G-Tafeltennissers uitmaken wie de Open Groninger Kampioen G-Tafeltennis werden. In de hoogste categorie was dit Gert Jan Wulff van ttv Anja.

Zondag, op de laatste dag van het evenement, gingen er 123 senioren van start. Zij gingen, net als de jeugd op de zaterdag, uitmaken wie Groninger kampioen werd in zowel enkel als in dubbel. De dubbelkampioenen in de hoogste categorie waren Pim van Schaik en Thomas Kuijer van Klimaatgroep Stars. Peter Verweij, ook van Klimaatgroep Stars, won al zijn enkelpartijen en is nu een jaar lang Groninger Tafeltenniskampioen 2018. Tafeltennisvereniging Midstars won de wisselbeker voor beste vereniging bij de senioren.

Dit weekend was één en al promotie voor het snelste balsport te wereld en de organisatie is daarom ook zeer tevreden over dit prachtig weekend. De organisatie is nu al aan het nadenken over verbeterpunten voor 2019 zodat we dit evenement nog groter en beter kunnen maken. Verder wil de organisatie o.a. de gemeente Loppersum, de sponsors en de vrijwilligers bedanken. Zonder hun steun hadden we dit niet kunnen doen.