Aanstaande vrijdag gaat het grootste tafeltennisevenement van de provincie Groningen van start. Namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis (GK Tafeltennis) in de gemeente Loppersum. Het driedaagse evenement met bijna 400 deelnemers, wordt georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en MIDSTARS. Het wordt gehouden in de sporthal “De Boshal” te Loppersum en is drie dagen lang het tafeltennismekka van de provincie.Vrijdag gaat de organisatie eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen en ’s avonds mag de “oude garde” aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zal er ook de Lopster Kampioenschappen plaatsvinden voor inwoners uit de gemeente Loppersum die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.

Zaterdag wordt het toernooi geopend door wethouder Bé Schollema van de gemeente en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en g-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel als in dubbel.

Zondag zijn de senioren aan de beurt met o.a. topspelers als de beste jeugdspeelster van Nederland, Shuo Han Men. Zij doet uiteraard mee met de senioren omdat ze bij de jeugd geen tegenstand heeft. Ook zondag wordt er net als zaterdag uiteraard gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel.

“Wij hebben veel meer deelnemers dan de vorige editie die in de stad Groningen werd gehouden. Daar morgen wij zeer trots zijn als organisatie en gemeente. We gaan er alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken.“ aldus Wouter Fokkens namens de organisatie.

Toegang is uiteraard gratis dus kom langs bij het grootste tafeltennisevenement van de provincie Groningen.

Programma:

Adres: Sporthal De Boshal, Bosweg 27D Loppersum

Vrijdag 19 januari
10:00 – 14:30 Table Stars Promotie Dag
(basisschoolkinderen)
19:00 – 23:00 Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19:00 – 23:00 Lopster Kampioenschappen Tafeltennis
(inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 20 januari
9:00 – 18:00 Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis
(spelers met een verstandelijke beperking)
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 21 januari
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren
(seniorenspelers uit de provincie Groningen)