Na een 5,5 uur durende wedstrijd tegen Hilversum heeft het team van Klimaatgroep°Stars een gevoelige 9-1 nederlaag geleden. Na drie wedstrijden staan we op de onderste plek en dat was niet de bedoeling na een toch wel beloftevolle start van deze competitie. Ondanks drie wedstrijden met een 2-0 voorsprong en in totaal vijf 5-Setters die allen verloren gingen, was het eindresultaat duidelijk. Conclusie: We komen nog net iets tekort maar zitten in de buurt.

Jan Tammenga speelde en meteen dook hij er weer volop in: Na een eerste game zonder enig ritme, pakte hij op een zeer bijzondere manier de resterende games tegen Nolan Schultz. Daarmee zette hij de 1-1 op het bord na een prima wedstrijd van Pim van Schaik tegen het voormalig talent Cosmin Stan, die met 1-3 verloren ging. Ook Khatchanov won tegen Shuo Han Men en wel met 3-0, en toen tekende zich al af wat voor een wedstrijd het ging worden. Shuo Han smashte zich een ongeluk tegen een alleen maar verdedigende Khatchanov, en dat leidde net niet tot gamewinst.

We waren erop voorbereid, maar het nonchalante en respectloze gedrag van drie man in het team van Hilversum (er zat nog een reserve mee te ginnegappen met Stan en Khatchanov), werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds irritanter. Het was zo zonde dat twee wedstrijden na 3-1 achter niet gewonnen werd door Pim en Shuo Han. Het werd zo 5-1 ipv 3-3. Zo ontstond er een situatie waarin wij nog ons best deden en de drie van Hilversum nog meer konden gaan klooien. Eigenlijk ontstellend dat deze flapdrollen nog een podium krijgen: Het waren ooit talenten, maar duidelijk is geworden waarom ze er niets mee hebben gedaan. Nu gedragen ze zich als gearriveerde sterren op een werkelijk 100% infantiele manier. Triest dat hun op zich aardige coach het kennelijk niet ziet of wil zien, ook jammer dat de scheidsrechters er niets van zeiden, maar ondergetekende deed dat uiteindelijk wel. Schijnheilig lachen was de enige reactie van deze gasten……..

Nog even over de wedstrijd: Jan speelde eigenlijk geweldig, had drie winstpotjes kunnen worden, maar ook hij had wat last van de onwezenlijke sfeer en haalde de trekker net niet over, Pim ging ook weer erg goed en was ook twee keer dicht in de buurt. Shuo Han komt nog wat tempohardheid tekort tegen top-1e Divisie mensen, maar haalde ook een ruime voldoende. Gert Stulp, haar coach, zag dit ook: ze moet nog preciezer worden en de onverzettelijkheid van Jan verwerven…..

We gaan gewoon door om aansluiting te krijgen met dit soort spelers, maar dat geldt alleen maar voor het niveau wat ze kunnen halen. Het gedrag en houding van ons drietal is 20 keer beter dan die van deze importspelers, die ook door de hele vereniging niet worden geaccepteerd. Doe er iets aan zou ik zeggen, het serieus nemen van onze sport is in het geding.

Shuo Han speelt komende week de NK in Zwolle en verdedigt daar haar titel, de week daarna kunnen we ons revancheren tegen De Veluwe. Hoe gek ook na zo`n uitslag, ik denk dat er nog voldoende in het vat zit. Xavier Peral zal dan weer eens zijn opwachting maken in ons team, reden genoeg om de beuk er nog eens goed in te gooien!

Anne Vlieg