Zaterdag 22 april 2023 vond in Eelde het Table Stars jeugdcompetitie finaletoernooi plaats voor onze regio. Het was één groot tafeltennisfeest, waaraan ook de jeugdleden van Midstars met veel plezier deelnamen. De dag begon met de huldiging van de kampioenen van de Table Stars Noord voorjaarscompetitie, te weten in poule A Vinkhuizen en in poule B Dokkum.

Daarna begon het toernooi: de 33 aanwezige jeugdspelers waren ingedeeld in vier klassen (beginners, klasse C, klasse B en klasse A) aan de hand van de persoonlijke resultaten in de competitie. Van Midstars was Louïs Koster ingedeeld bij de beginners, de competitiespelers van Midstars 2 (Yona Baayens, Maartje en Jelle Brandsma) in klasse C, Nathan Bosker en Jochem Wiltjer (Midstars 1) in klasse B en Freerk Brandsma (Midstars 1) in de hoogste klasse.

Iedereen speelde vol enthousiasme, hetgeen leuke en spannende wedstrijden opleverde. Zo was het nagelbijten in een paar games waarin de beslissing pas viel bij een stand van 17-15 (beide keren in het voordeel van Midstars).

Het lukte zowel Nathan als Freerk om door te gaan naar de knock out-fase van het toernooi. Nathan kwam heel dicht bij de finale van klasse B, maar moest het in de halve finale helaas afleggen tegen Quinten Hulshof van DTTC’78. In klasse A werd niet alleen een halve finale, maar ook een kwartfinale gespeeld: Freerk wist in de kwartfinale Guido Schipper van Reflex’65 uit Hoogeveen te verslaan en daarna in de halve finale Ruben Jelsma van Dokkum. Jammer genoeg verloor hij de finale van Aron de Leeuw van Argus, die de wedstrijd welverdiend won.

Tijdens de afsluiting van de dag mochten alle spelers (en het Table Stars Promotieteam) naar voren komen door een erehaag die de aanwezige supporters vormden. De jeugd mocht grabbelen om prijzen (onder meer shirtjes van de NTTB), waarna tot besluit van het feest de wedstrijdleiding de winnaars van het toernooi huldigde met medailles.

Meer foto’s en alle uitslagen van de dag zijn te vinden via de website van NTTB Noord (onder het kopje ‘Nieuws’).