Op zaterdagmiddag 23 september 2023 speelde Midstars 2 met Nathan Bosker, Jochem Wiltjer en Louis Koster hun eerste wedstrijd in de najaarscompetitie van Poule B in de TableStars. TableStars is een competitie om de jeugd die begint met tafeltennissen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met het spelen van wedstrijden. Hierbij leer je de spelregels en hoe je wedstrijden kunt tellen en spelen.

Op deze middag werden thuis vijf partijen gespeeld tegen de spelers van TTV Vries 1. Nathan won overtuigend zijn partijen. Jochem won én verloor één partij. De dubbel was spannend en werd uiteindelijk in drie games gewonnen. De uitslag is 4-1.

Vervolgens begon om 14.15 uur de wedstrijd tegen de spelers van Reflex ’65 3 uit Hoogeveen. Jochem won beide partijen die hij speelde. Louis speelde zijn eerste competitiewedstrijden en ging helaas strijdend ten onder. Ook de dubbel werd op het nippertje verloren. De einduitslag werd 3-2.

De jeugdspelers hebben met veel plezier gespeeld en de toeschouwers hebben genoten van mooie rally’s tijdens de wedstrijden! De volgende wedstrijd voor Midstars 2 staat gepland op zaterdag 7 oktober tegen DOTO 1 en DOTO 2 in Siddeburen. Ook hier hopen wij dat de jeugdspelers weer een gezellige middag met veel plezier beleven!

Tablestars in Middelstum

Ook Midstars 3 (Yona Bayens en Maartje Brandsma) speelden afgelopen zaterdag hun eerste Table stars-competitiewedstrijden van dit seizoen. Midstars 3 moest uit spelen, in Appingedam, waar iedereen ons hartelijk welkom heette. Yona wist de allereerste game van een veel oudere jongen (13 jaar, tegenover Yona’s 7 jaar) te winnen! Helaas bleek Talero toch te sterk en verloor Midstars 3 uiteindelijk met 5-0.

Na een korte pauze, waarin we heerlijke broodjes hotdog konden eten in de kantine, speelde Midstars 3 tegen DTTC’78 3. Yona wist de eerste wedstrijd heel knap te winnen. Maartje maakte het heel spannend in haar partij, maar toch ging de winst met 4-1 naar DTTC’78.


Yona en Maartje aan het inspelen in Appingedam

 

Midstars 1 (Freerk en Jelle Brandsma) speelde overigens al op 16 september de eerste competitiewedstrijd. Midstars 1 komt dit jaar voor het eerst uit in de 4e klasse van de jeugd. De eerste wedstrijd was uit tegen de jeugd van Delta Impuls in Heerenveen. Freerk en Jelle ontdekten in Heerenveen dat spelen in de 4e klasse heel wat anders is dan Table Stars: zo moesten er maar liefst 10 partijen worden gespeeld en was het bovendien ‘best of 5’ (i.p.v. ‘best of 3’, zoals ze waren gewend uit de Table stars-competitie). Ook moest de score voor het eerst zelf worden ingevoerd in de app. Freerk won alle 4 (!) zijn partijen. Jelle won 2 keer en verloor 2 keer. De beide dubbels werden nipt verloren. De broers hebben beloofd aan hun dubbel techniek te gaan werken (en elkaar voortaan positieve feedback te geven). Al met al won Midstars 1 met 6-4 van Delta Impuls 1.

Ten slotte: aanstaande zaterdag (30 september) speelt de jeugd van Midstars 1 thuis tegen Argus 4. De wedstrijd begint om 13:00 uur. Omdat het heel stil is in de zaal als er maar op één tafel wordt gespeeld, is iedereen van harte welkom om te komen kijken of om zelf een balletje te komen slaan.