Op zaterdagochtend, 20 januari, kwamen jeugdleden met vrienden en familie, evenals een aantal Oldstars, samen voor het Jeugd-Vrienden & Familie-toernooi. Jelle Brandsma (12), de toernooidirecteur, verwelkomde iedereen hartelijk. Hij merkte op dat hoewel we allemaal in ons hart willen dat ons team wint, het plezier voorop moest staan.

In totaal namen 9 teams van drie personen deel aan het toernooi. ’s Ochtends speelden de teams in 3 poules, waarbij elke ronde bestond uit 3 enkelpartijen en een dubbel. Iedereen ging enthousiast de strijd aan. Het niveauverschil bleek af en toe groot, hetgeen geen wonder was: sommige vrienden en familieleden hielden voor het eerst een tafeltennisbatje vast. Het plezier was er gelukkig niet minder om. Het B-team, bestaande uit Nathan en zijn ouders, Freek en Steffanie, toonde zich bijzonder sportief door zo nu en dan zelfs met de verkeerde hand te spelen om de tegenstander een kans te geven. Er waren ook onervaren spelers die het als een leuke uitdaging zagen om tegen ervaren tafeltennissers te spelen, zoals Bram (de vader van Yona), die tweemaal tegen Rob speelde. Ook de Old Stars, Flora, Martin en Jantje, gaven een indrukwekkende vertoning, waarbij Jantje, als oud-voetbalster, de Messi-boys (Lennart en Rutger) bijstond.

In de pauze genoten we samen van pannenkoeken in de kantine, waarna de strijd weer werd hervat. Het toernooi eindigde met finalewedstrijden: de nummers 1 van elke poule tegen elkaar, de nummers 2 tegen elkaar en ook de nummers 3. Overal was het enorm spannend! Team Spikkel (Hans, Nathalie en Rick/Jelle) kwam uiteindelijk als de winnaar uit de bus. Het B-team eindigde als tweede en de All Stars (Henk, die de hele dag prachtige foto’s maakte, Martin en Freerk, de enige ongeslagen jeugdspeler) als derde. Alle jeugdspelers gingen naar huis met een leuk prijsje, waarmee het toernooi op een feestelijke noot werd afgesloten.