Het is even een tijdje stil geweest in tafeltennisland als het om de diverse competities gaat. De Eredivisie ligt al een dikke twee maanden stil en dat is voor een wintersport als de onze een op zijn zachtst gezegd vreemde zaak. We gaan medio februari weer verder met het vlaggeschip van KlimaatGroepStars, dat zich zonder onze (tegen)Pool weer zal moeten redden in de hoogste klasse.

We hebben nu twee keer met een speler die we hebben gehaald om het team naar een hoger niveau te tillen ons wat verslikt. Onze Chinees Tan die ons wel hielp om in de Eredivisie te komen, heeft ons voor de gek gehouden: Waarom is ons nog steeds niet duidelijk…….

En nu hebben we een kat in de zak gekocht met een man die op diverse fronten faalde en hebben we eenzijdig afscheid genomen van iemand met teveel fratsen en te weinig prestaties. Leuk is anders en ik denk dat we dat ook niet verdienen met onze inspanningen, but that`s life. Alles schijnt mogelijk te zijn tegenwoordig, kijk maar om je heen!

Wat hebben we wel??!! Welnu, we hebben een team die geweldig gestart is in het najaar en diverse mooie overwinningen aaneenreeg! Ook de landskampioen Enjoy-Deploy kreeg klop in Middelstum, dat was toen al zonder Kamil, die voor de afwisseling eens ziek was. Na vier wedstrijden stonden we fier op kop zelfs.

Toen kwam de klad er een beetje in. Colin beleefde een superstart, maar kon het niet echt vasthouden, Kamil begon aardig, vervolgens won hij bijna geen partij meer en Jan en Arnoud speelden naar vermogen. Arnoud moest het altijd opnemen tegen de sterkste twee en pakte diverse scalpen, de mooiste was van Sedigh van de Salamanders. Ook Jan verraste met een zeer verrassende overwinning op Bogie.

Om bij deze twee te blijven, in de beker won Jan een prachtig gespeelde pot van het grote talent Khatchanov en bij de recent gespeelde Masters in Leiden excelleerde Arnoud met zeges op Rino Alberts en Casper ter Luun. Ook was hij bijna in staat om de laatste acht te halen, want stond nog voor met 3-2 tegen de Scyllaan Kazeem Nasiru!!

Ik vermeld dit maar even uitgebreid, want met een straks weer op stoom te komen Colin en de ondersteuning van onze nestor Jan en de nog lang niet uitontwikkelde Arnoud, moeten we ons minimaal handhaven.

Mocht dit allemaal lukken, dan moeten we goed nadenken hoe we het beste een beetje een voorbeeld kunnen blijven voor de Eredivisie. We hebben verreweg het meeste publiek, we hebben een prachtige Website en Facebook Pagina, ook hebben we in Bert Koster iemand die met mij elke week Anne-lyseert en prachtig mijn veel te lange verhalen samenvat, we hebben nog steeds een grote en genereuze sponsor in KlimaatGroep Holland, we hebben steeds meer vrijwilligers die veel neerzetten, plus dat Gert Stulp nog altijd overal zijn oog over laat waken en het team zeer gedegen coacht!! Kortom wij genereren nog wel het een en ander, laten meer clubs zich wat beter inspannen op deze gebieden en we zouden serieuzer worden genomen……….

Een zeer positief uitvloeisel van het feit dat wij wel beter in beeld zijn, is de nominatie van het team voor de Noord Groninger Sportprijs. In Warffum de 11e februari zullen we meestrijden om die prijs!

Achter het eerste Team hebben we in de samenwerkingmet TTV Emmen het 2e Team in volle ontwikkeling: Promotie naar de 2e divisie betekend dat de ongeslagen Peter Verwey weer iets meer op niveau kan spelen. Nog altijd een veel trainende liefhebber die ook in deze klasse niet veel hoeft te verliezen. Met een zich ontwikkelende Pim van Schaik en een iets beter in haar vel stekende Shuohan Men in zijn kielzog, kan er een heel interessante competitie worden gedraaid. Good-Old Jaap van Tijum is bereid gevonden om de voorlopig opengevallen plek van Thomas ( zware elleboog blessure ) in te nemen als reserve, ook dat is erg goed nieuws. Met enige graagte verwijs ik dit team naar de favorietenrol!

Dan hebben we ook weer in de nauwe samenwerking met Emmen een Damesteam in de steigers gezet! We hadden namelijk door diverse fysieke ongemakken geen volledig team meer. Twee jonge talenten Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans met onze eigen Yvette Gombert, aangevuld met oa ( nota bene ) de voorzitter van Midstars Maria de Vries in de Jaap van Tijum rol, starten een proces met als voorlopig eindbestemming de Eredivisie! Zo komt er veel bij elkaar en worden er mooie zaken ontwikkeld, want allen participeren al in het talentontwikkelingstraject van STTG.

Ik wil dit stukje besluiten met ook te verwijzen naar alle anderen in onze vereniging die ik train en die met veel motivatie trainen en plezier hebben in onze uitdagende sport: Het 3e Team oa met Richard, Peter, Talo en Robert dicht ik grote kansen toe om een klasse hoger te kunnen opzoeken, zeker als de vele blessures nu eens achterwege blijven. Zo zijn er meer die het nodige kunnen en willen presteren, maar vooral wens ik hen een plezierige competitie toe met weinig frustraties en tot sluitingstijd bier, wijn, af en toe een frisje en veel warme happen uit onze geweldige keuken!

Anne Vlieg