Zondag 10 april had KlimaatgroepᴼStars dé kans om lijfsbehoud in de Eredivisie tafeltennis te realiseren. Nadat vorige week Scylla in Middelstum met 3-0 werd verslagen, kon de klus gisteren in Leiden afgemaakt worden. Er werd echter met 3-1 verloren, wat betekent dat aankomende zondag een beslissingswedstrijd gespeeld gaat worden. Deze wedstrijd zal opnieuw afgewerkt worden bij Scylla in Leiden.

Voor KlimaatgroepᴼStars kwam net als in de eerste play-down wedstrijd Arnoud Meijer, Colin Rengers en Jan Tammenga in actie. De eerste wedstrijd was de ontmoeting tussen Arnoud Meijer en Thomas Bénit. Vorige week wist Bénit zich totaal geen raad met het spel van Meijer en werd er door de speler van Scylla met 3-0 verloren. Gisteren waren de rollen wat dat betreft omgedraaid, kopman Bénit speelde erg sterk en liet niks van Meijer heel. Het werd 3-0 en hierdoor keek KlimaatgroepᴼStars dus gelijk tegen een achterstand aan.

Arnoud Meijer kon het gisteren niet bolwerken tegen Thomas Bénit

Arnoud Meijer kon het gisteren niet bolwerken tegen Thomas Bénit

Colin Rengers had in de tweede wedstrijd deze middag de mogelijkheid om de 1-0 achterstand ongedaan te maken. Opnieuw kwam Rengers in actie tegen Olivier Altenburg, die vorige week in Middelstum nipt met 3-2 verslagen werd. Ook deze keer was Rengers Altenburg de baas en de jongste speler van KlimaatgroepᴼStars zorgde er hiermee voor dat de stand 1-1 werd.

Het vertrouwen was na deze wedstrijd weer terug bij de Middelstummers, omdat Jan Tammenga in zijn wedstrijd tegen Joey Boekkooi de mogelijkheid had om KlimaatgroepᴼStars op voorsprong te brengen. Dit lukte niet, Boekkooi bleek over vijf games te sterk. Vooral in de laatste game had Tammenga weinig in de melk te brokkelen en werd met 11-2 verloren.

De beslissende wedstrijd deze middag werd door Rengers met 3-1 van Bénit verloren, waardoor KlimaatgroepᴼStars ook de wedstrijd met 3-1 verloor. Aankomende zondag wordt opnieuw tegen Scylla in het Scylla Tafeltenniscentrum in Leiden gespeeld. Als KlimaatgroepᴼStars deze wedstrijd weet te winnen, is het team van coach Gert Stulp zeker van een plek in de Eredivisie tafeltennis volgend seizoen.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl
Website: www.klimaatgroepstars.nl