Klimaatgroep°Stars begint zaterdag 18 september in Hilversum aan de nieuwe competitie. Doel van de tafeltennisclub uit Middelstum is handhaving op het hoogste niveau. De kwaliteit van de competitie is in de breedte flink toegenomen. Voor het team van Klimaatgroep°Stars een prachtig podium om weer een stap omhoog te zetten.

De Nederlandse kern van het team, bestaande uit Colin Rengers, Pim van Schaik en Shuohan Men, blijft bij elkaar. Anthony Tran uit Zweden en Enio Mendes uit Portugal zijn op afroep beschikbaar voor teammanager Jan Tammenga. De Fransman Bastien Dupont mag na een promotie met zijn club de spelactiviteiten in eigen land op basis van de reglementen niet meer combineren met spelen in het buitenland. Casper Strindberg uit Zweden is zijn vervanger bij Klimaatgroep°Stars voor het seizoen 2021/2022.

Voorbereiding
De Nederlandse kern van de ploeg heeft zich voorbereid op de competitie door middel van enkele trainingsstages en deelname aan het internationale top-20-toernooi in Wageningen. Shuohan Men is daarnaast actief op diverse andere fronten: in de dameseredivisie bij Den Helder, in de Spaanse hoogste divisie bij C.T.T. Santa Eulària op Ibiza en bij het Nederlands team, dat van 28 september tot 3 oktober het EK voor landenteams speelt in het Roemeense Cluj-Napoca.

Competitieopzet
De Eredivisie Heren bestaat bij aanvang van het seizoen uit acht teams: ProActiefTT Hilversum, deBoer Taverzo uit Zoetermeer, Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs, Smash ’70 uit Hattem, Klimaatgroep°Stars uit Middelstum, TTV Maashorst uit Uden, Veerhuis Wessem/Westa uit Wessem en Tempo-Team uit Amsterdam.

De wedstrijden bestaan dit seizoen uit zes enkelspelen en één dubbelspel, dat als laatste wordt gespeeld. Drie spelers van beide clubs komen elk tweemaal in actie in het enkelspel. Het dubbelspel is het zevende duel. Elk wedstrijd levert één punt op. Een gelijkspel is dit seizoen niet meer mogelijk.

De ploegen spelen in het najaar een halve competitie en treffen elkaar dus één keer (thuis of uit). De nummers 1, 2, 3 en 4 plaatsen voor de play-offs. De halve finales en finale bestaat uit één wedstrijd. De overige vier teams spelen zogeheten play-downs. Elk halfjaar is er dus sprake van promotie en degradatie. In de play-downs hebben de nummers 5 en 6 thuisvoordeel. De verliezers van de eerste ronde spelen vervolgens tegen elkaar met als inzet het voorkomen van degradatie. De winnaar van het duel krijgt nog een herkansing tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie Najaar.

Eerste thuisduel
Klimaatgroep°Stars speelt zaterdag 18 september uit in Hilversum en vervolgens thuis tegen Tempo-Team uit Amsterdam. De club is blij met de verlenging van het hoofdsponsorschap van Klimaatgroep Holland BV en is daarnaast verheugd met de steun van de overige sponsors. Klimaatgroep°Stars heet iedereen van harte welkom bij de thuisduels in Middelstum en zal ook dit jaar weer zorgen voor een live-stream van alle thuiswedstrijden.

Speelschema najaar 2021
zaterdag 18 september, 16.00 uur: ProActiefTT – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 25 september, 16.00 uur: Klimaatgroep°Stars – Tempo-Team
zaterdag 2 oktober, 15.00 uur: TTV Maashorst – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 9 oktober, 16.00 uur: Klimaatgroep°Stars – Combilo TOGB
zondag 31 oktober, 13.00 uur: deBoer Taverzo – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 6 november, 16.00 uur: van Wijnen Smash’70 – Klimaatgroep°Stars
zondag 21 november, 14.00 uur: Klimaatgroep°Stars – Veerhuis Wessem/Westa
za/zo 27/28 november: halve finales play-offs & play-downs
za/zo 11/12 december: finale play-downs
za/zo 18/19 december: p/d-wedstrijd en finale play-offs