De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum zijn klaar voor de najaarscompetitie 2022 in de eredivisie. Tijdens het onlangs in Middelstum gehouden Top-20 toernooi met topspelers uit Nederland en Frankrijk werd er opvallend goed gepresteerd door de Middelstumers. Teammanager Jan Tammenga heeft er dan ook alle vertrouwen in en denkt met de nieuwelingen in het team de aansluiting met de top 4 van Nederland te kunnen vinden.

De afgelopen maanden hebben de teammanager en de club bepaald niet stilgezeten. Zo werden de Fransman Clement Chobeau, voormalig supertalent Roel Bogie en de Belg Arthur Bilas aan het team toegevoegd. Colin Rengers, Shuohan Men en de in de voorjaarscompetitie goed presterende Casper Strindberg dragen ook de komende wedstrijden het shirt van KlimaatgroepStars. Pim van Schaik gaat zijn tafeltenniskunsten voortzetten in Hattem.  Chobeau en Bogie lieten tijdens het toernooi, dat een mooie graadmeter was voor de stand van zaken, zien naast goede tafeltennissers ook nog eens publieksspelers te zijn. Meerdere keren wisten zijn het publiek op de banken te krijgen met spectaculaire en lange slagenwisselingen. De fransman wist het toernooi zelfs op zijn naam te schrijven en gaf daarmee meteen zijn visitekaartje af aan de spelers die hij straks ook in de eredivisie tegenkomt. Het belooft dan ook een mooie najaarscompetitie te worden waar de toeschouwers uitstekend aan hun trekken zullen komen.

KlimaatgroepStars heeft de thuiswedstrijden naar de zondagmiddag verplaatst. Aanvang 14.00 uur. De club verwacht door de verplaatsing van de wedstrijden naar de zondag meer toeschouwers te mogen verwelkomen. Komende zondag is Combilo TOGB de eerste tegenstander van KlimaatgroepStars in Middelstum. De ploeg heeft in Nederlands kampioen Michel de Boer iemand van naam in de gelederen. In Middelstum is de Boer geen onbekende. In de jaren dat de club uit Middelstum onder de naam Ankerstars hoogtij vierde en in 1999 zelfs het landskampioenschap binnenhaalde was hij bij FVT Rotterdam één van de spelers die in Wu Bin c.s. zijn meerdere moesten erkennen. Direct dus een wedstrijd waarin veel op het spel staat. Zoals gezegd wil KlimaatgroepStars zich in de strijd om de bovenste vier plaatsen gaan mengen. De acht verenigingen spelen in de voorronden elk een keer tegen elkaar. De vier verenigingen met de meeste punten spelen daarna verder om het najaarskampioenschap van Nederland. De vier andere verenigingen gaan verder i een poule waarbij zij degradatie moeten zien te voorkomen. De Boer Taverzo 1, Combilo TOGB, PingPong Alkmaar, De Boer Taverzo 2, Van Wijnen/Smash’70 , WELYNQ/TTV Maashorst, VeerhuisWessem/Westa en KlimaatgroepStars zullen er ongetwijfeld weer een mooie competitie van maken.

De thuiswedstrijden zijn op 18 september, 2 oktober, 16 oktober en 20 november. Datums om alvast in je agenda te vermelden. Laat de sportzaal in Middelstum weer eens beven op een positieve manier. De ingrediënten zijn er. De thuiswedstrijden zijn allemaal ook via live-stream op internet te volgen evenals de uitwedstrijden Op naar een fantastische competitie.