De tafeltennissers van KlimaatgroepStars hebben zichzelf een uitstekende dienst bewezen door met maximale cijfers (7-0) van VeerhuisWessem/Westa uit het Limburgse Wessem te winnen. Door dit resultaat eindigden de Middelstumers op een verrassende derde plaats. De doelstelling, strijden om een plek in de kampioenspoule, is daarmee ruimschoots gehaald.

Het was een fantastische tafeltennismiddag in Middelstum. De aanwezige toeschouwers genoten vanaf het begin van tafeltennis op hoog niveau. Voor KlimaatgroepStars kwamen Clement Chobeau, Arthur Bilas en Roel Bogie achter de tafel. De fransman Chobeau maakte in de eerste wedstrijd tegen Jelle Moris duidelijk dat hij tot de toppers van de eredivisie behoort en zette KlimaatgroepStars zonder problemen op een 1-0 voorsprong. Arthur Bilas deed niet voor hem onder en zette de thuisploeg daarmee tegen routinier Daan Sliepen op 2-0. Roel Bogie kende in de Let Arturs Reinholds een tegenstander van formaat. Met zijn aanstekelijke vechtlust knokte de KlimaatgroepStars speler zich langs zijn tegenstander uit Wessem. Het publiek genoot van vele fraaie balwisselingen. De pauzestand was daarmee 3-0.

Na de pauze bond Clement Chobeau ook Daan Sliepen aan de zegekar en sloot persoonlijk de najaarscompetitie 2022 af met een 100% winst score. Roel Bogie trok zich helemaal op aan zijn buitenlandse ploeggenoten. Jelle Moris werd in een duel op het scherpst van de snede verslagen. Arthur Bilas trok in zijn partij tegen Arturs Reinholds alle registers open en zette met 3-0 zijn tegenstander aan de kant. Ook hij behaalde in de najaarscompetitie 2022 een 100% winst score. KlimaatgroepStars startte met een 6-0 voorsprong aan het afsluitende dubbelspel. Ondertussen veranderden de virtuele tussenstanden in de Eredivisie van minuut tot minuut. De spanning was om te snijden. Ook het belangrijke dubbelspel met Clement Chobeau en Arthur Bilas voor Klimaatgroepstars werd gewonnen. 7-0 derhalve voor de Middelstumers.

Met dit resultaat eindigde KlimaatgroepStars op de gedeelde tweede plaats in de eredivisie. Omdat Combilo TOGB enkele weken geleden de onderlinge wedstrijd van KlimaatgroepStars won werd de club uit Berkel en Rodenrijs tweede met evenveel punten dan de Middelstumers. Een geweldig resultaat voor Clement Chobeau, Arthur Bilas, Colin Rengers, Roel Bogie, Shuohan Men en coach Jan Tammenga. In de halve finale van de kampioenspoule eredivisie wacht een uitwedstrijd tegen de nummer twee, Combilo TOGB in Berkel en Rodenrijs.