In de eerste wedstrijd van de najaars competitie moest het nieuwe vlaggenschip van Klimaatgroep°Stars in de 1e Divisie starten tegen Bit.NL uit Ede. De kruitdampen van het dramatische slot van de vorige competitie zijn opgetrokken en met een vrijwel voltallige nieuwe bezetting gaan we pogen het verloren gegane terrein te heroveren. Dat zal niet meevallen, want het team aangevuld met Jan Tammenga, komt uit de 2e Divisie.

Er wordt nu ingezet op de ontwikkeling van Youngsters als Shuohan Men en Pim van Schaik en het voorlopige doel is handhaving in deze klasse. Met routinier en tafeltennisdier Peter Verwey in het team en Thomas Kuijer als stand-in, werd zaterdag een stapje gezet. Bit.NL werd verslagen met 6-4 in een spannend duel waarin Shuohan excelleerde, Pim het zeer aardig deed en Peter zelf zijn Off-Day-kaart al erg vroeg in het seizoen inzette…..

Hij speelde zonder enig gevoel, vastheid (zijn grote kracht) en beweging en ook de juiste keuzes waren er niet. Jammer want met zijn inbreng had dit een beste uitslag kunnen worden tegen dit zonder Robert Jan vd Heijden wel wat zwakker team. Komt wel goed verwachten wij, want hij doet er erg veel voor!

Pim maakte tegen de zwakste man van Raadshoven een kloeke 3-0 en speelde ook tegen de andere twee bepaald niet slecht. Tegen de klassieke verdediger (Laroo) brak hem zijn onervarendheid tegen dit type spel op, maar ook daar liet hij zien dat de progressie er is. Eindelijk worden er wat meer uren gemaakt en dat gaat zich uitbetalen.

Eindigend met Shuohan die in haar eerste 1e Divisie duel er meteen drie pakte, kan je zeggen: Wat een verademing!! Zeer geconcentreerd, zeer gevarieerd en met drukvol en direct spel was ze indrukwekkend! Altijd als ze terugkomt uit China is ze scherp, vast en gretig. Dat moet ze zien vast te houden, want in mei wordt ze Nederlandse (als dingen eens een keer normaal gaan….) en staat er een heus talent klaar om het Nederlandse tafeltennis te verrijken! Met een erg goed presterend damesteam op de afgelopen EK, zal het een uitdaging voor haar worden om zich daarbij te spelen.

Dus toen na een 5.5 uur spelen (jawel….) de balans opgemaakt werd, was die positief: Komende zaterdag tegen de oude rotten van de Veluwe (stammen allen uit mijn actieve tijd: twee van Spanjes en Paul Haldan, een oud Europees-subtop speler) wacht een tweede serieuze test!

Wordt vervolgd, Anne Vlieg!