Vier wedstrijden in de Eredivisie. Dat was de oogst van de terugkeer van de tafeltennissers van Klimaatgroep°Stars op het hoogste niveau in Nederland. Half oktober 2020 werd de competitie stilgelegd en eind maart werd duidelijk dat de Eredivisie dit seizoen niet meer zal worden hervat. De tafeltennisclub uit Middelstum heeft de smaak te pakken en gaat na de zomer vol ambitie door. De club streeft ernaar om binnen drie jaar mee te kunnen strijden om het kampioenschap.

In de afgebroken Najaarscompetitie 2020 bezette Klimaatgroep°Stars de derde plek op de ranglijst. Een 6-0 zege en driemaal een 3-3 eindstand leverden 15 wedstrijdpunten op. Door middel van hoogwaardige live-streams waren de beide thuiswedstrijden – die (deels) zonder publiek moesten worden afgewerkt – voor een breed publiek zichtbaar. De Eredivisierentree mocht daarnaast rekenen op flink wat publiciteit.

Topsportambiance

Jan Tammenga werd in het voorjaar van 2020 aangesteld als teammanager van het eerste team en stelde in zomermaanden een competitief team samen met daarin een drietal buitenlandse profs en daarnaast eigen nationaal talent. In de door de leden opgeknapte thuishal aan de Coendersweg, dat door aardbevingsschade wordt geteisterd, ontstond een heuse topsportambiance en veel enthousiasme over de nieuwe plannen.

Inmiddels zijn er gesprekken gepland met de nieuwe gemeente Eemsdelta over de bouw van een volledig nieuwe tafeltennisarena. In samenhang hiermee is het beleidsplan herschreven en is daarnaast een programma van eisen opgesteld. Dit alles in lijn met de ambitie om binnen drie jaar serieus mee te kunnen spelen met de topteams in de competitie en dus een gooi te doen naar het landskampioenschap, dat ooit in 1999 al eens werd gehaald door ‘Midstars’.

Faciliteiten

Behalve een volledig nieuw onderkomen als stip aan de horizon heeft Klimaatgroep°Stars op de korte termijn ook al een aantal doelstellingen om het niveau te doen stijgen. Zo ligt er de wens om de spelers vaker en met betere tegenstanders te laten trainen, bij voorkeur dichter in de buurt van Middelstum. Ook zijn er concrete plannen om de spelers door buitenlandse trainingsstages meer weerstand aan te bieden en de jongere spelers daarmee meer ervaring te laten opdoen.

Door de financiële steun van hoofdsponsor Klimaatgroep Holland en bijdrage van vele trouwe sponsors is de club het seizoen 2020-2021 bedrijfsmatig zonder kleerscheuren doorgekomen. Sterker nog, doordat er minder wedstrijden werden gespeeld dan gehoopt, zijn de kosten zelfs flink binnen de perken gebleven. Het geeft Klimaatgroep°Stars de mogelijkheid om de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 al zeer vroegtijdig op te starten.

Doelstelling

Met de nieuwe plannen in de hand en de positieve vooruitzichten op een complete herstart van de Eredivisie in september 2021, zet Klimaatgroep°Stars opnieuw in op een plek bij de eerste zes van de ranglijst en daarmee directe handhaving. In de komende maanden zal het team voor 2021/2022 worden vastgelegd en na de zomer zal duidelijk worden hoe de ploeg uit Middelstum zich sportief verhoudt tot de andere clubs op het hoogste niveau van Nederland.